Winterse kalfsblanquette
Winterse kalfsblanquette

Winterse kalfsblanquette

2 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 416 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 22 g
Eiwit 42.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de preistengels in dunne reepjes.

  3. Snij de wortelen in staafjes van 2 cm lang en 1/2 cm dik.

  4. Snij de groenekool in dunne slierten.

  5. Wentel de stukjes kalfsblanquette in de bloem en klop de overtollige bloem af.

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien (5 min. + 55 min. suddertijd)
  8. Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de stukjes kalfsblanquette goudbruin. Voeg de spekblokjes toe en laat enkele min. meebakken.

  9. Voeg de mosterd en een beetje water toe.

  10. Kruid met peper, zout, tijm en laurier. Voeg alle groenten toe en dek af. Laat ± 30 min. zachtjes sudderen.

  11. Roer alles nog eens goed onder elkaar en laat nog ± 25 min. sudderen. Zet koel weg tot de volgende dag.

  12. Op het moment zelf (15 min.)
  13. Verwarm de stoofpot 15 min. op een zacht vuur en werk eventueel af met wat fijngesnipperde peterselie. Geef er gekookte aardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de preistengels in dunne reepjes.

  3. Snij de wortelen in staafjes van 2 cm lang en 1/2 cm dik.

  4. Snij de groenekool in dunne slierten.

  5. Wentel de stukjes kalfsblanquette in de bloem en klop de overtollige bloem af.

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien (5 min. + 55 min. suddertijd)
  8. Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de stukjes kalfsblanquette goudbruin. Voeg de spekblokjes toe en laat enkele min. meebakken.

  9. Voeg de mosterd en een beetje water toe.

  10. Kruid met peper, zout, tijm en laurier. Voeg alle groenten toe en dek af. Laat ± 30 min. zachtjes sudderen.

  11. Roer alles nog eens goed onder elkaar en laat nog ± 25 min. sudderen. Zet koel weg tot de volgende dag.

  12. Op het moment zelf (15 min.)
  13. Verwarm de stoofpot 15 min. op een zacht vuur en werk eventueel af met wat fijngesnipperde peterselie. Geef er gekookte aardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 416 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 22 g
Eiwit 42.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Malheur 10° Wijn Château Vincent | A.O.P. Fronsac

Bekijk het recept digitaal