- Bewaar

- Bewaar
Winterse quinoasalade met rode biet , linzen en groene appel
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Département 34' A.O.P. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Schil de rode bieten en de zoete aardappelen en snij in fijne blokjes van 1 cm. Meng de olijfolie en 2/3 van de tijm onder de groenten.
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef.
-
Pers de citroen.
-
Snij de ongeschilde appel in staafjes en besprenkel met de helft van het citroensap.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de rode biet en de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de quinoa en de linzen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Maak intussen een yoghurtdressing: meng de Griekse yoghurt met de rest van de tijm, de rest van het citroensap en de acaciahoning. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Meng de quinoa, de linzen, de groenten, de appel en de veldsla onder elkaar en serveer als maaltijdsalade. Werk af met wat yoghurtdressing en de walnootpitten.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Département 34' A.O.P. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Schil de rode bieten en de zoete aardappelen en snij in fijne blokjes van 1 cm. Meng de olijfolie en 2/3 van de tijm onder de groenten.
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef.
-
Pers de citroen.
-
Snij de ongeschilde appel in staafjes en besprenkel met de helft van het citroensap.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de rode biet en de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de quinoa en de linzen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Maak intussen een yoghurtdressing: meng de Griekse yoghurt met de rest van de tijm, de rest van het citroensap en de acaciahoning. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Meng de quinoa, de linzen, de groenten, de appel en de veldsla onder elkaar en serveer als maaltijdsalade. Werk af met wat yoghurtdressing en de walnootpitten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Département 34' A.O.P. Languedoc