Winterse quinoasalade met rode biet , linzen en groene appel
Winterse quinoasalade met rode biet , linzen en groene appel

Winterse quinoasalade met rode biet , linzen en groene appel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 77.8 g
Suiker 23.7 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 18.9 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Schil de rode bieten en de zoete aardappelen en snij in fijne blokjes van 1 cm. Meng de olijfolie en 2/3 van de tijm onder de groenten.

  5. Spoel de quinoa in een fijne zeef.

  6. Pers de citroen.

  7. Snij de ongeschilde appel in staafjes en besprenkel met de helft van het citroensap.

  8. Hak de walnootpitten grof.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de rode biet en de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook intussen de quinoa en de linzen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Maak intussen een yoghurtdressing: meng de Griekse yoghurt met de rest van de tijm, de rest van het citroensap en de acaciahoning. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Meng de quinoa, de linzen, de groenten, de appel en de veldsla onder elkaar en serveer als maaltijdsalade. Werk af met wat yoghurtdressing en de walnootpitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Schil de rode bieten en de zoete aardappelen en snij in fijne blokjes van 1 cm. Meng de olijfolie en 2/3 van de tijm onder de groenten.

  5. Spoel de quinoa in een fijne zeef.

  6. Pers de citroen.

  7. Snij de ongeschilde appel in staafjes en besprenkel met de helft van het citroensap.

  8. Hak de walnootpitten grof.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de rode biet en de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook intussen de quinoa en de linzen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Maak intussen een yoghurtdressing: meng de Griekse yoghurt met de rest van de tijm, de rest van het citroensap en de acaciahoning. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Meng de quinoa, de linzen, de groenten, de appel en de veldsla onder elkaar en serveer als maaltijdsalade. Werk af met wat yoghurtdressing en de walnootpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 77.8 g
Suiker 23.7 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 18.9 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Département 34' A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal