Winterse sudderschotel met vinaigrette
Winterse sudderschotel met vinaigrette

Winterse sudderschotel met vinaigrette

2 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 1.6 g
Eiwit 62.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Breng 3 L water aan de kook in een ruime kookpan met de tijm, de laurier, de peperbolletjes en 0,5 eetl. zout.

  2. Doe er het soepvlees in, de peterselie en de diepgevroren soepgroenten. Breng weer aan de kook en dek af. Laat ongeveer 2 u 15 min. pruttelen op een zacht vuur. Het vlees moet door en door gaar zijn, zodat het bijna `uiteenvalt'. Neem in het begin het opkomend schuim weg met een schuimspaan.

  3. Voor de vinaigrette mengt u de mosterd met de azijn. Voeg er al roerend de olie aan toe en kruid met peper en zout. Plet het hardgekookte ei en meng het samen met de peterselie onder de saus. Hou de vinaigrette koel.

  4. Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken. Verdeel het in sneetjes of snij het in blokjes. Geef er de koude vinaigrette apart bij. Serveer met natuuraardappelen en erwtjes en jonge wortelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Breng 3 L water aan de kook in een ruime kookpan met de tijm, de laurier, de peperbolletjes en 0,5 eetl. zout.

  2. Doe er het soepvlees in, de peterselie en de diepgevroren soepgroenten. Breng weer aan de kook en dek af. Laat ongeveer 2 u 15 min. pruttelen op een zacht vuur. Het vlees moet door en door gaar zijn, zodat het bijna `uiteenvalt'. Neem in het begin het opkomend schuim weg met een schuimspaan.

  3. Voor de vinaigrette mengt u de mosterd met de azijn. Voeg er al roerend de olie aan toe en kruid met peper en zout. Plet het hardgekookte ei en meng het samen met de peterselie onder de saus. Hou de vinaigrette koel.

  4. Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken. Verdeel het in sneetjes of snij het in blokjes. Geef er de koude vinaigrette apart bij. Serveer met natuuraardappelen en erwtjes en jonge wortelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 1.6 g
Eiwit 62.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Préférence A.C. Crozes-Hermitage Caves Saint-Pierre Wijn Château Lafleur de Haute-Serre A.C. Cahors

Bekijk het recept digitaal