Winterzoet aardappelpotje met kip en spruitjes
Winterzoet aardappelpotje met kip en spruitjes

Winterzoet aardappelpotje met kip en spruitjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 13.1 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 31.2 g
Suiker 12.6 g
Vezel 8 g
Eiwit 38.6 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in dunne partjes. Schil de peren en snij ook in dunne partjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kippenhaasjes samen met de spekblokjes 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper.

  8. Voeg de spruiten en de zoete aardappelen toe en overgiet met de kippenbouillon. Voeg de takjes tijm en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Roer er de laatste 2 min. de stukjes peer onder. De peer mag nog licht krokant zijn.

Tip

- Liever wat zachtere peren? Bak ze gewoon wat langer mee. - De spruiten kan je gerust vervangen door andere wintergroenten zoals pastinaak, koolraap, reepjes groenekool of raapjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in dunne partjes. Schil de peren en snij ook in dunne partjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kippenhaasjes samen met de spekblokjes 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper.

  8. Voeg de spruiten en de zoete aardappelen toe en overgiet met de kippenbouillon. Voeg de takjes tijm en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Roer er de laatste 2 min. de stukjes peer onder. De peer mag nog licht krokant zijn.

Tip

- Liever wat zachtere peren? Bak ze gewoon wat langer mee. - De spruiten kan je gerust vervangen door andere wintergroenten zoals pastinaak, koolraap, reepjes groenekool of raapjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 13.1 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 31.2 g
Suiker 12.6 g
Vezel 8 g
Eiwit 38.6 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Granbeau Grenache Noir - I.G.P. Pays d'Oc Een rode wijn die proeft naar het zuiden van Frankrijk: fruitig, kruidig, met veel karakter en een pepertje in de finale. Wijn Saison Dupont Koperblonde saison met fi jne hoparoma's. In de mond complex en heel aromatisch met een droge bitterheid.

Bekijk het recept digitaal