- Bewaar

- Bewaar
Winterzoet aardappelpotje met kip en spruitjes
Onze drankensuggesties
Bier Granbeau Grenache Noir - I.G.P. Pays d'Oc Een rode wijn die proeft naar het zuiden van Frankrijk: fruitig, kruidig, met veel karakter en een pepertje in de finale. Wijn Saison Dupont Koperblonde saison met fi jne hoparoma's. In de mond complex en heel aromatisch met een droge bitterheid.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in dunne partjes. Schil de peren en snij ook in dunne partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kippenhaasjes samen met de spekblokjes 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper.
-
Voeg de spruiten en de zoete aardappelen toe en overgiet met de kippenbouillon. Voeg de takjes tijm en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Roer er de laatste 2 min. de stukjes peer onder. De peer mag nog licht krokant zijn.
- Liever wat zachtere peren? Bak ze gewoon wat langer mee. - De spruiten kan je gerust vervangen door andere wintergroenten zoals pastinaak, koolraap, reepjes groenekool of raapjes.
Onze drankensuggesties
Bier Granbeau Grenache Noir - I.G.P. Pays d'Oc Een rode wijn die proeft naar het zuiden van Frankrijk: fruitig, kruidig, met veel karakter en een pepertje in de finale. Wijn Saison Dupont Koperblonde saison met fi jne hoparoma's. In de mond complex en heel aromatisch met een droge bitterheid.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in dunne partjes. Schil de peren en snij ook in dunne partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kippenhaasjes samen met de spekblokjes 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper.
-
Voeg de spruiten en de zoete aardappelen toe en overgiet met de kippenbouillon. Voeg de takjes tijm en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Roer er de laatste 2 min. de stukjes peer onder. De peer mag nog licht krokant zijn.
- Liever wat zachtere peren? Bak ze gewoon wat langer mee. - De spruiten kan je gerust vervangen door andere wintergroenten zoals pastinaak, koolraap, reepjes groenekool of raapjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Granbeau Grenache Noir - I.G.P. Pays d'Oc Een rode wijn die proeft naar het zuiden van Frankrijk: fruitig, kruidig, met veel karakter en een pepertje in de finale. Wijn Saison Dupont Koperblonde saison met fi jne hoparoma's. In de mond complex en heel aromatisch met een droge bitterheid.