- Bewaar

- Bewaar
Wit brood
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Meng de gist in 3 dl lauw water tot hij gesmolten is.
-
Doe de bloem in een grote kom (Ø 40 cm) en maak in het midden een kuiltje.
-
Strooi het zout op de rand van de bloem.
-
Giet het lauwe water met de gist in het kuiltje. Meng de bloem geleidelijk aan met het water met de vingertoppen. Zorg ervoor dat de gist niet direct in contact komt met het zout.
-
Kneed gedurende ± 20 min. met de hand tot een soepel deeg. Bedek het deeg met een doek en laat 40 min. rijzen.
-
Kneed het deeg in de juiste vorm en plaats het in een beboterde bakvorm. Dek opnieuw af en laat nog 40 min. rijzen tot het volume verdubbeld is.
-
Plaats in een op 220 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Meng de gist in 3 dl lauw water tot hij gesmolten is.
-
Doe de bloem in een grote kom (Ø 40 cm) en maak in het midden een kuiltje.
-
Strooi het zout op de rand van de bloem.
-
Giet het lauwe water met de gist in het kuiltje. Meng de bloem geleidelijk aan met het water met de vingertoppen. Zorg ervoor dat de gist niet direct in contact komt met het zout.
-
Kneed gedurende ± 20 min. met de hand tot een soepel deeg. Bedek het deeg met een doek en laat 40 min. rijzen.
-
Kneed het deeg in de juiste vorm en plaats het in een beboterde bakvorm. Dek opnieuw af en laat nog 40 min. rijzen tot het volume verdubbeld is.
-
Plaats in een op 220 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min.