Wit brood
Wit brood

Wit brood

2 u. 20 min.
Ontbijt
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1867 kcal
Vet 20.8 g
Koolhydraat 357.9 g
Eiwit 57.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng de gist in 3 dl lauw water tot hij gesmolten is.

  3. Doe de bloem in een grote kom (Ø 40 cm) en maak in het midden een kuiltje.

  4. Strooi het zout op de rand van de bloem.

  5. Giet het lauwe water met de gist in het kuiltje. Meng de bloem geleidelijk aan met het water met de vingertoppen. Zorg ervoor dat de gist niet direct in contact komt met het zout.

  6. Kneed gedurende ± 20 min. met de hand tot een soepel deeg. Bedek het deeg met een doek en laat 40 min. rijzen.

  7. Kneed het deeg in de juiste vorm en plaats het in een beboterde bakvorm. Dek opnieuw af en laat nog 40 min. rijzen tot het volume verdubbeld is.

  8. Plaats in een op 220 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng de gist in 3 dl lauw water tot hij gesmolten is.

  3. Doe de bloem in een grote kom (Ø 40 cm) en maak in het midden een kuiltje.

  4. Strooi het zout op de rand van de bloem.

  5. Giet het lauwe water met de gist in het kuiltje. Meng de bloem geleidelijk aan met het water met de vingertoppen. Zorg ervoor dat de gist niet direct in contact komt met het zout.

  6. Kneed gedurende ± 20 min. met de hand tot een soepel deeg. Bedek het deeg met een doek en laat 40 min. rijzen.

  7. Kneed het deeg in de juiste vorm en plaats het in een beboterde bakvorm. Dek opnieuw af en laat nog 40 min. rijzen tot het volume verdubbeld is.

  8. Plaats in een op 220 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1867 kcal
Vet 20.8 g
Koolhydraat 357.9 g
Eiwit 57.1 g

Bekijk het recept digitaal