- Bewaar

- Bewaar
Witloof gevuld met bloemkoolcouscous en rodebietensalsa
Onze drankensuggesties
Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de halve bloemkool in roosjes en doe in een ovenschotel. Meng er 1 koffiel. olijfolie onder en kruid met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Zet gedurende 15 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.
-
Trek het witloof in blaadjes uiteen (u hebt 16 mooie blaadjes nodig).
-
Snij de rode bieten in blokjes.
-
Snipper de platte peterselie en de munt apart fijn.
-
Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de helft van de limoen uit.
-
Bereiding:
-
Laat de bloemkool afkoelen en mix tot ze de textuur van grove couscous krijgt.
-
Meng de geraspte limoenschil onder de bloemkool, samen met 1 eetl. olijfolie en de fijngesnipperde blaadjes munt. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de blokjes rode biet met het limoensap, de platte peterselie, de zure room, de balsamicoazijn, de honing en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Leg op elk blaadje witloof 1 eetl. bloemkoolcouscous en 1 koffiel. rodebietensalsa. Versier telkens met wat rodebietscheuten.
-
Afwerking:
-
Leg 4 blaadjes witloof op elk bord en geef er een stukje brood en een groen gemengd slaatje bij.
Onze drankensuggesties
Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de halve bloemkool in roosjes en doe in een ovenschotel. Meng er 1 koffiel. olijfolie onder en kruid met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Zet gedurende 15 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.
-
Trek het witloof in blaadjes uiteen (u hebt 16 mooie blaadjes nodig).
-
Snij de rode bieten in blokjes.
-
Snipper de platte peterselie en de munt apart fijn.
-
Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de helft van de limoen uit.
-
Bereiding:
-
Laat de bloemkool afkoelen en mix tot ze de textuur van grove couscous krijgt.
-
Meng de geraspte limoenschil onder de bloemkool, samen met 1 eetl. olijfolie en de fijngesnipperde blaadjes munt. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de blokjes rode biet met het limoensap, de platte peterselie, de zure room, de balsamicoazijn, de honing en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Leg op elk blaadje witloof 1 eetl. bloemkoolcouscous en 1 koffiel. rodebietensalsa. Versier telkens met wat rodebietscheuten.
-
Afwerking:
-
Leg 4 blaadjes witloof op elk bord en geef er een stukje brood en een groen gemengd slaatje bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje