Witloof gevuld met bloemkoolcouscous en rodebietensalsa
Witloof gevuld met bloemkoolcouscous en rodebietensalsa

Witloof gevuld met bloemkoolcouscous en rodebietensalsa

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vet 6.9 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de halve bloemkool in roosjes en doe in een ovenschotel. Meng er 1 koffiel. olijfolie onder en kruid met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Zet gedurende 15 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.

  3. Trek het witloof in blaadjes uiteen (u hebt 16 mooie blaadjes nodig).

  4. Snij de rode bieten in blokjes.

  5. Snipper de platte peterselie en de munt apart fijn.

  6. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de helft van de limoen uit.

  7. Bereiding:
  8. Laat de bloemkool afkoelen en mix tot ze de textuur van grove couscous krijgt.

  9. Meng de geraspte limoenschil onder de bloemkool, samen met 1 eetl. olijfolie en de fijngesnipperde blaadjes munt. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Meng de blokjes rode biet met het limoensap, de platte peterselie, de zure room, de balsamicoazijn, de honing en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Leg op elk blaadje witloof 1 eetl. bloemkoolcouscous en 1 koffiel. rodebietensalsa. Versier telkens met wat rodebietscheuten.

  12. Afwerking:
  13. Leg 4 blaadjes witloof op elk bord en geef er een stukje brood en een groen gemengd slaatje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de halve bloemkool in roosjes en doe in een ovenschotel. Meng er 1 koffiel. olijfolie onder en kruid met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Zet gedurende 15 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.

  3. Trek het witloof in blaadjes uiteen (u hebt 16 mooie blaadjes nodig).

  4. Snij de rode bieten in blokjes.

  5. Snipper de platte peterselie en de munt apart fijn.

  6. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de helft van de limoen uit.

  7. Bereiding:
  8. Laat de bloemkool afkoelen en mix tot ze de textuur van grove couscous krijgt.

  9. Meng de geraspte limoenschil onder de bloemkool, samen met 1 eetl. olijfolie en de fijngesnipperde blaadjes munt. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Meng de blokjes rode biet met het limoensap, de platte peterselie, de zure room, de balsamicoazijn, de honing en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Leg op elk blaadje witloof 1 eetl. bloemkoolcouscous en 1 koffiel. rodebietensalsa. Versier telkens met wat rodebietscheuten.

  12. Afwerking:
  13. Leg 4 blaadjes witloof op elk bord en geef er een stukje brood en een groen gemengd slaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vet 6.9 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 3.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje

Bekijk het recept digitaal