Witloof-selder-hapje met smeuïge roquefort
Witloof-selder-hapje met smeuïge roquefort

Witloof-selder-hapje met smeuïge roquefort

20 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 39 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 0.8 g
Eiwit 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de harde kern van 1 stronk witloof en maak de blaadjes los. Snij 2 stengels groene selder in stukjes van ± 4 cm.

  3. Prak 100 g roquefort fijn met een vork. Meng er 50 g verse kaas (roomkaas) onder en kruid met 1 mespuntje cayennepeper.

  4. Doe de kaasmengeling in een spuitzak en verdeel over de witloofblaadjes en de stukjes selder.

  5. Hak 10 walnootpitten en 1 eetl. zachte veenbessen fijn.

  6. Bestrooi er de hapjes mee.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de harde kern van 1 stronk witloof en maak de blaadjes los. Snij 2 stengels groene selder in stukjes van ± 4 cm.

  3. Prak 100 g roquefort fijn met een vork. Meng er 50 g verse kaas (roomkaas) onder en kruid met 1 mespuntje cayennepeper.

  4. Doe de kaasmengeling in een spuitzak en verdeel over de witloofblaadjes en de stukjes selder.

  5. Hak 10 walnootpitten en 1 eetl. zachte veenbessen fijn.

  6. Bestrooi er de hapjes mee.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 39 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 0.8 g
Eiwit 1.4 g

Bekijk het recept digitaal