Witloofbootjes
Witloofbootjes

Witloofbootjes

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kook de farfalle gaar (kooktijd: zie verpakking). Spoel af onder koud water. Voeg 1 eetl. olijfolie toe zodat de pasta niet kleeft.

  4. Kook het ei ± 10 min. hard. Laat afkoelen en prak fijn.

  5. Snij de kipfilet in stukjes en bak in 1 eetl. olijfolie. Laat afkoelen.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Snij de komkommer in fijne blokjes en de tomaat in stukjes.

  8. Bereiding:
  9. Meng alle ingrediënten (tomaat, komkommer, ei, lente-uitjes, kip, de cocktailsaus) door de afgekoelde pasta en breng op smaak met peper en zout.

  10. Haal voorzichtig de blaadjes van de stronken witloof en vul op met de salade. Werk af met een kerstomaatje.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met sneetjes volkorenbrood en een laagje margarine.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kook de farfalle gaar (kooktijd: zie verpakking). Spoel af onder koud water. Voeg 1 eetl. olijfolie toe zodat de pasta niet kleeft.

  4. Kook het ei ± 10 min. hard. Laat afkoelen en prak fijn.

  5. Snij de kipfilet in stukjes en bak in 1 eetl. olijfolie. Laat afkoelen.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Snij de komkommer in fijne blokjes en de tomaat in stukjes.

  8. Bereiding:
  9. Meng alle ingrediënten (tomaat, komkommer, ei, lente-uitjes, kip, de cocktailsaus) door de afgekoelde pasta en breng op smaak met peper en zout.

  10. Haal voorzichtig de blaadjes van de stronken witloof en vul op met de salade. Werk af met een kerstomaatje.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met sneetjes volkorenbrood en een laagje margarine.

Bekijk het recept digitaal