- Bewaar

- Bewaar
Witloofbootjes met pastasalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 minuten + afkoelen)
-
Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de farfalle te koken in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en daarna af te gieten. Spoel de farfalle onder koud water en meng er 1 eetlepel olijfolie onder.
-
Je hulpkok mag ook 1 ei 10 minuten koken in kokend water. Giet af en laat afkoelen.
-
Snij ondertussen de kippenborstfilet in kleine blokjes. Vraag aan je hulpkok om de kippenblokjes te bakken in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Laat daarna afkoelen.
-
Bereiding:
-
Snij de halve komkommer en de tomaat in kleine stukjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Pel het ei en plet het met een vork.
-
Doe de farfalle, de stukjes tomaat en komkommer, het geplette ei, de lente-uitjes, de gebakken kippenblokjes en de cocktailsaus in een kom. Kruid met peper en zout en meng alles onder elkaar.
-
Trek voorzichtig 8 mooie blaadjes van de stronken witloof. Vul ze met de pastasalade en werk af met de kerstomaatjes.
-
Besmeer de sneetje volkorenbrood met de margarine en serveer bij de witloofbootjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 minuten + afkoelen)
-
Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de farfalle te koken in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en daarna af te gieten. Spoel de farfalle onder koud water en meng er 1 eetlepel olijfolie onder.
-
Je hulpkok mag ook 1 ei 10 minuten koken in kokend water. Giet af en laat afkoelen.
-
Snij ondertussen de kippenborstfilet in kleine blokjes. Vraag aan je hulpkok om de kippenblokjes te bakken in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Laat daarna afkoelen.
-
Bereiding:
-
Snij de halve komkommer en de tomaat in kleine stukjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Pel het ei en plet het met een vork.
-
Doe de farfalle, de stukjes tomaat en komkommer, het geplette ei, de lente-uitjes, de gebakken kippenblokjes en de cocktailsaus in een kom. Kruid met peper en zout en meng alles onder elkaar.
-
Trek voorzichtig 8 mooie blaadjes van de stronken witloof. Vul ze met de pastasalade en werk af met de kerstomaatjes.
-
Besmeer de sneetje volkorenbrood met de margarine en serveer bij de witloofbootjes.