Witloofbootjes met pastasalade
Witloofbootjes met pastasalade

Witloofbootjes met pastasalade

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 421 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 47.9 g
Eiwit 15.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 minuten + afkoelen)

  3. Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de farfalle te koken in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en daarna af te gieten. Spoel de farfalle onder koud water en meng er 1 eetlepel olijfolie onder.

  4. Je hulpkok mag ook 1 ei 10 minuten koken in kokend water. Giet af en laat afkoelen.

  5. Snij ondertussen de kippenborstfilet in kleine blokjes. Vraag aan je hulpkok om de kippenblokjes te bakken in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Laat daarna afkoelen.

  6. Bereiding:
  7. Snij de halve komkommer en de tomaat in kleine stukjes.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

  9. Snij de kerstomaten in 2.

  10. Pel het ei en plet het met een vork.

  11. Doe de farfalle, de stukjes tomaat en komkommer, het geplette ei, de lente-uitjes, de gebakken kippenblokjes en de cocktailsaus in een kom. Kruid met peper en zout en meng alles onder elkaar.

  12. Trek voorzichtig 8 mooie blaadjes van de stronken witloof. Vul ze met de pastasalade en werk af met de kerstomaatjes.

  13. Besmeer de sneetje volkorenbrood met de margarine en serveer bij de witloofbootjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 minuten + afkoelen)

  3. Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de farfalle te koken in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en daarna af te gieten. Spoel de farfalle onder koud water en meng er 1 eetlepel olijfolie onder.

  4. Je hulpkok mag ook 1 ei 10 minuten koken in kokend water. Giet af en laat afkoelen.

  5. Snij ondertussen de kippenborstfilet in kleine blokjes. Vraag aan je hulpkok om de kippenblokjes te bakken in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Laat daarna afkoelen.

  6. Bereiding:
  7. Snij de halve komkommer en de tomaat in kleine stukjes.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

  9. Snij de kerstomaten in 2.

  10. Pel het ei en plet het met een vork.

  11. Doe de farfalle, de stukjes tomaat en komkommer, het geplette ei, de lente-uitjes, de gebakken kippenblokjes en de cocktailsaus in een kom. Kruid met peper en zout en meng alles onder elkaar.

  12. Trek voorzichtig 8 mooie blaadjes van de stronken witloof. Vul ze met de pastasalade en werk af met de kerstomaatjes.

  13. Besmeer de sneetje volkorenbrood met de margarine en serveer bij de witloofbootjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 421 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 47.9 g
Eiwit 15.7 g

Bekijk het recept digitaal