Witloofbootjes met zeevruchten

Witloofbootjes met zeevruchten

15 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 80 kcal
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 1.7 g
Suiker 0.6 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 5 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de zeevruchten volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.

  6. Verwijder het voetje van het witloof en trek de blaadjes los.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de zeevruchten 2 à 3 min. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout.

  9. Besmeer 10 witloofblaadjes met de kruidenkaas en verdeel er de zeevruchten over. Bestrooi met de zalmsnippers en de lente-uitjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de zeevruchten volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.

  6. Verwijder het voetje van het witloof en trek de blaadjes los.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de zeevruchten 2 à 3 min. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout.

  9. Besmeer 10 witloofblaadjes met de kruidenkaas en verdeel er de zeevruchten over. Bestrooi met de zalmsnippers en de lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 80 kcal
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 1.7 g
Suiker 0.6 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 5 g
Zout 0.9 g

Bekijk het recept digitaal