- Bewaar

- Bewaar
Witloofquiche
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ham in gelijke reepjes.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en de venkel en snij beide groenten in reepjes.
-
Snij de brie in fijne sneetjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de venkelreepjes 5 min. Voeg de witloofreepjes toe en laat 10 min. garen. Roer regelmatig.
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik enkele keren met een vork in het deeg en verdeel er de groenten, de hamreepjes en de sneetjes brie over.
-
Meng de eieren met de melk tot een gladde massa en roer er de amandelschilfers onder. Kruid met de tijm, peper en zout. Giet het eiermengsel in de taartvorm. Strooi er wat extra amandel schilfers over.
-
Zet de quiche ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en dien eventueel op met een groen, fris slaatje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ham in gelijke reepjes.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en de venkel en snij beide groenten in reepjes.
-
Snij de brie in fijne sneetjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de venkelreepjes 5 min. Voeg de witloofreepjes toe en laat 10 min. garen. Roer regelmatig.
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik enkele keren met een vork in het deeg en verdeel er de groenten, de hamreepjes en de sneetjes brie over.
-
Meng de eieren met de melk tot een gladde massa en roer er de amandelschilfers onder. Kruid met de tijm, peper en zout. Giet het eiermengsel in de taartvorm. Strooi er wat extra amandel schilfers over.
-
Zet de quiche ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en dien eventueel op met een groen, fris slaatje.