- Bewaar

- Bewaar
Witloofquiche met abdijkaas
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon - Sicilië Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest grof.
-
Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Leg er een vel bakpapier bovenop en bedek volledig met droge bonen, rijstkorrels of bakparels. Bak 12 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven en verwijder het vel bakpapier.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en stoof het grofgesneden witloof 20 min. gaar. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Klop de eieren los en meng er de plattekaas onder. Voeg het gestoofde witloof en de kaasblokjes toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Giet het eiermengsel in de taartvorm en bestrooi met de grofgehakte walnootpitten.
-
Bak de quiche 35 à 40 min. in de hete oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Serveer eventueel met een groen slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon - Sicilië Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest grof.
-
Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Leg er een vel bakpapier bovenop en bedek volledig met droge bonen, rijstkorrels of bakparels. Bak 12 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven en verwijder het vel bakpapier.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en stoof het grofgesneden witloof 20 min. gaar. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Klop de eieren los en meng er de plattekaas onder. Voeg het gestoofde witloof en de kaasblokjes toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Giet het eiermengsel in de taartvorm en bestrooi met de grofgehakte walnootpitten.
-
Bak de quiche 35 à 40 min. in de hete oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Serveer eventueel met een groen slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon - Sicilië Italië