- Bewaar

- Bewaar
Witloofrisotto met gerookte zalm
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Clos de la Chapelle 'Prestige' A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in dunne reepjes.
-
Snipper het teentje knoflook en de sjalot fijn.
-
Snij de sneetjes kaas in stukjes en snij de gerookte zalm in fijne reepjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de reepjes witloof 5 min. goudbruin. Besprenkel met het citroensap en haal uit de pan. Zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.
-
Giet een beetje bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon volledig is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe en herhaal tot alle bouillon op is. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.
-
Voeg de boter en de kaas toe aan de risotto en roer goed.
-
Meng er de reepjes witloof en de gerookte zalm onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Clos de la Chapelle 'Prestige' A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in dunne reepjes.
-
Snipper het teentje knoflook en de sjalot fijn.
-
Snij de sneetjes kaas in stukjes en snij de gerookte zalm in fijne reepjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de reepjes witloof 5 min. goudbruin. Besprenkel met het citroensap en haal uit de pan. Zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.
-
Giet een beetje bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon volledig is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe en herhaal tot alle bouillon op is. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.
-
Voeg de boter en de kaas toe aan de risotto en roer goed.
-
Meng er de reepjes witloof en de gerookte zalm onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Clos de la Chapelle 'Prestige' A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie