Witloofsalade met gemarineerde rodekool en kippenblokjes
Witloofsalade met gemarineerde rodekool en kippenblokjes

Witloofsalade met gemarineerde rodekool en kippenblokjes

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kcal
Vet 16.9 g
Koolhydraat 13.6 g
Eiwit 21.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kippenborstfilets in gelijke blokjes.

  3. Plet de knoflookteentjes.

  4. Breng de wittewijnazijn aan de kook, samen met het geplette knoflook, het laurierblaadje, de takjes tijm, de jeneverbessen en de kruidnagels. Kruid met zwarte peper van de molen en laat 1 min. goed doorkoken.

  5. Snij de rodekool in flinterdunne reepjes en doe in een kom. Giet de hete azijn door een zeef over de koolreepjes. Laat 30 min. à 2 u. marineren in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  8. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne ringen. Snij de worteltjes van de veldsla en meng de blaadjes onder de witloofringen.

  9. Hak de macadamianoten grof en meng onder de gemarineerde rodekool. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de kippenblokjes aan alle kanten lichtbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Meng het sinaasappelsap met de olijfolie en breng op smaak met de honing, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de veldsla met witloof over de borden. Leg er wat gemarineerde rodekool op. Verdeel de sinaasappelpartjes en de kippenblokjes over de salade en lepel er het sinaasappelsausje over. Serveer met brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kippenborstfilets in gelijke blokjes.

  3. Plet de knoflookteentjes.

  4. Breng de wittewijnazijn aan de kook, samen met het geplette knoflook, het laurierblaadje, de takjes tijm, de jeneverbessen en de kruidnagels. Kruid met zwarte peper van de molen en laat 1 min. goed doorkoken.

  5. Snij de rodekool in flinterdunne reepjes en doe in een kom. Giet de hete azijn door een zeef over de koolreepjes. Laat 30 min. à 2 u. marineren in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  8. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne ringen. Snij de worteltjes van de veldsla en meng de blaadjes onder de witloofringen.

  9. Hak de macadamianoten grof en meng onder de gemarineerde rodekool. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de kippenblokjes aan alle kanten lichtbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Meng het sinaasappelsap met de olijfolie en breng op smaak met de honing, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de veldsla met witloof over de borden. Leg er wat gemarineerde rodekool op. Verdeel de sinaasappelpartjes en de kippenblokjes over de salade en lepel er het sinaasappelsausje over. Serveer met brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kcal
Vet 16.9 g
Koolhydraat 13.6 g
Eiwit 21.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Robijn Rood Wijn Domaine du Grand Pouget - A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal