Witloofslaatje met appel, kiwi en versekaasdressing
Witloofslaatje met appel, kiwi en versekaasdressing

Witloofslaatje met appel, kiwi en versekaasdressing

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 247 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 12.5 g
Eiwit 14 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in dunne reepjes.

  3. Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  4. Snij de ongeschilde appel en de kiwi's in gelijke blokjes.

  5. Besprenkel met het citroensap.

  6. Hak de amandelnoten grof.

  7. Snij de kalkoenfilet in dunne reepjes.

  8. Meng de verse kaas met de olijfolie en kruid goed met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Meng het witloof onder de veldsla en roer er voorzichtig de blokjes appel en kiwi en de grofgehakte amandelnoten onder.

  11. Werk af met de reepjes kalkoenfilet en lepel er de versekaasdressing over.

  12. Afwerking:
  13. Geef bij deze lunch een stukje stokbrood

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in dunne reepjes.

  3. Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  4. Snij de ongeschilde appel en de kiwi's in gelijke blokjes.

  5. Besprenkel met het citroensap.

  6. Hak de amandelnoten grof.

  7. Snij de kalkoenfilet in dunne reepjes.

  8. Meng de verse kaas met de olijfolie en kruid goed met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Meng het witloof onder de veldsla en roer er voorzichtig de blokjes appel en kiwi en de grofgehakte amandelnoten onder.

  11. Werk af met de reepjes kalkoenfilet en lepel er de versekaasdressing over.

  12. Afwerking:
  13. Geef bij deze lunch een stukje stokbrood

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 247 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 12.5 g
Eiwit 14 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Primus Pilsbier Wijn Waratah Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal