Witloofslaatje met Ganda-ham
Witloofslaatje met Ganda-ham

Witloofslaatje met Ganda-ham

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 203 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 9 g
Eiwit 12.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper de rest fijn.

  3. Snij de Ganda-ham in grove repen.

  4. Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig). Meng met de mosterd, de azijn en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Hak de peterselie fijn en meng onder de mosterddressing.

  6. Bereiding:
  7. Meng het fijngesnipperde witloof onder de veldsla. Roer er de mosterddressing onder.

  8. Verdeel over 4 borden en leg er de hamrepen op. Bestrooi met de veenbessen en het hennepzaad.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper de rest fijn.

  3. Snij de Ganda-ham in grove repen.

  4. Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig). Meng met de mosterd, de azijn en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Hak de peterselie fijn en meng onder de mosterddressing.

  6. Bereiding:
  7. Meng het fijngesnipperde witloof onder de veldsla. Roer er de mosterddressing onder.

  8. Verdeel over 4 borden en leg er de hamrepen op. Bestrooi met de veenbessen en het hennepzaad.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 203 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 9 g
Eiwit 12.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Bruin Abdijbier Wijn Michel Torino 'Colección' Torrontés Cafayate Valley - Argentinië

Bekijk het recept digitaal