- Bewaar

- Bewaar
Witloofsoep met kaas en gerookte zalm
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verwijder het onderste, bittere deel van de witloofstronken en snij het witloof in stukken die u met citroensap besprenkelt.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Rasp de kaas zo fijn mogelijk.
-
Bereiding:
-
Bak de fijngesnipperde ui 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de stukken witloof toe samen met het laurierblad, 1 koffiel. tijm, het klontje rietsuiker, 1 koffiel. dille, het bouillonblokje en 4 dl water. Dek af en laat 10 min. sudderen.
-
Voeg de fijngeraspte kaas toe en meng goed.
-
Verwijder het laurierblad en mix de soep fijn. Voeg 2 dl melk toe (of iets meer, volgens smaak) en warm indien nodig nog even zacht op (de soep mag niet meer koken). Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommetjes, bestrooi met het fijngesnipperde bieslook, voeg een scheutje room toe en leg enkele reepjes gerookte zalm in de hete soep.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verwijder het onderste, bittere deel van de witloofstronken en snij het witloof in stukken die u met citroensap besprenkelt.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Rasp de kaas zo fijn mogelijk.
-
Bereiding:
-
Bak de fijngesnipperde ui 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de stukken witloof toe samen met het laurierblad, 1 koffiel. tijm, het klontje rietsuiker, 1 koffiel. dille, het bouillonblokje en 4 dl water. Dek af en laat 10 min. sudderen.
-
Voeg de fijngeraspte kaas toe en meng goed.
-
Verwijder het laurierblad en mix de soep fijn. Voeg 2 dl melk toe (of iets meer, volgens smaak) en warm indien nodig nog even zacht op (de soep mag niet meer koken). Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommetjes, bestrooi met het fijngesnipperde bieslook, voeg een scheutje room toe en leg enkele reepjes gerookte zalm in de hete soep.