Witloofsoep met kaas en gerookte zalm
Witloofsoep met kaas en gerookte zalm

Witloofsoep met kaas en gerookte zalm

30 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 7.4 g
Eiwit 14.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Verwijder het onderste, bittere deel van de witloofstronken en snij het witloof in stukken die u met citroensap besprenkelt.

  5. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  6. Rasp de kaas zo fijn mogelijk.

  7. Bereiding:
  8. Bak de fijngesnipperde ui 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de stukken witloof toe samen met het laurierblad, 1 koffiel. tijm, het klontje rietsuiker, 1 koffiel. dille, het bouillonblokje en 4 dl water. Dek af en laat 10 min. sudderen.

  9. Voeg de fijngeraspte kaas toe en meng goed.

  10. Verwijder het laurierblad en mix de soep fijn. Voeg 2 dl melk toe (of iets meer, volgens smaak) en warm indien nodig nog even zacht op (de soep mag niet meer koken). Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de soep over kommetjes, bestrooi met het fijngesnipperde bieslook, voeg een scheutje room toe en leg enkele reepjes gerookte zalm in de hete soep.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Verwijder het onderste, bittere deel van de witloofstronken en snij het witloof in stukken die u met citroensap besprenkelt.

  5. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  6. Rasp de kaas zo fijn mogelijk.

  7. Bereiding:
  8. Bak de fijngesnipperde ui 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de stukken witloof toe samen met het laurierblad, 1 koffiel. tijm, het klontje rietsuiker, 1 koffiel. dille, het bouillonblokje en 4 dl water. Dek af en laat 10 min. sudderen.

  9. Voeg de fijngeraspte kaas toe en meng goed.

  10. Verwijder het laurierblad en mix de soep fijn. Voeg 2 dl melk toe (of iets meer, volgens smaak) en warm indien nodig nog even zacht op (de soep mag niet meer koken). Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de soep over kommetjes, bestrooi met het fijngesnipperde bieslook, voeg een scheutje room toe en leg enkele reepjes gerookte zalm in de hete soep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 7.4 g
Eiwit 14.2 g

Bekijk het recept digitaal