Witloofsoep met krokante appelmengeling
Witloofsoep met krokante appelmengeling

Witloofsoep met krokante appelmengeling

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 176 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 14.4 g
Eiwit 5.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken.

  5. Schil de courgette, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukken.

  6. Hak de walnoten grof.

  7. Schil de appelen en rasp fijn. Meng met de olijfolie, de grofgehakte walnoten en de mosterd.

  8. Bereiding:
  9. Doe de stukken witloof samen met de fijngesnipperde ui en de stukken courgette in een kookpot en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. koken.

  10. Giet het bier erbij en laat nog 10 min. sudderen.

  11. Mix alles tot een gladde soep en kruid eventueel bij met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de appelmengeling over het midden van diepe borden en lepel er de soep rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken.

  5. Schil de courgette, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukken.

  6. Hak de walnoten grof.

  7. Schil de appelen en rasp fijn. Meng met de olijfolie, de grofgehakte walnoten en de mosterd.

  8. Bereiding:
  9. Doe de stukken witloof samen met de fijngesnipperde ui en de stukken courgette in een kookpot en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. koken.

  10. Giet het bier erbij en laat nog 10 min. sudderen.

  11. Mix alles tot een gladde soep en kruid eventueel bij met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de appelmengeling over het midden van diepe borden en lepel er de soep rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 176 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 14.4 g
Eiwit 5.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Binchoise Blonde

Bekijk het recept digitaal