Wittebonensoep met hammetje
Wittebonensoep met hammetje

Wittebonensoep met hammetje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 788 kcal
Vet 33.3 g
Verzadigd vet 12.4 g
Koolhydraat 50.6 g
Suiker 10 g
Vezel 17 g
Eiwit 63.2 g
Zout 7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. De dag voordien (12 u. weken)
  4. Laat de witte bonen 1 nacht weken in koud water.

  5. Op het moment zelf (20 min.)
  6. Giet de witte bonen af.

  7. Snij de sneden spek in stukken van 2 cm.

  8. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  9. Snij de prei in ringen van 1 cm.

  10. Schil de aardappelen en snij in 8.

  11. Snij de stengels selder in de lengte in 2 en daarna in blokjes van 1 cm.

  12. Snipper de peterselie fijn.

  13. Rasp de grana padano.

  14. Bereiding:
  15. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig.

  16. Voeg het spek en de witte bonen toe, overgiet met de kippenbouillon en laat 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  17. Voeg de prei, de selder, de aardappelen en het hammetje toe en laat nog 20 min verder garen. Kruid met peper en zout.

  18. Afwerking:
  19. Snij het hammetje in stukken en verdeel over diepe borden. Giet er de soep over en bestrooi met de peterselie en de geraspte kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. De dag voordien (12 u. weken)
  4. Laat de witte bonen 1 nacht weken in koud water.

  5. Op het moment zelf (20 min.)
  6. Giet de witte bonen af.

  7. Snij de sneden spek in stukken van 2 cm.

  8. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  9. Snij de prei in ringen van 1 cm.

  10. Schil de aardappelen en snij in 8.

  11. Snij de stengels selder in de lengte in 2 en daarna in blokjes van 1 cm.

  12. Snipper de peterselie fijn.

  13. Rasp de grana padano.

  14. Bereiding:
  15. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig.

  16. Voeg het spek en de witte bonen toe, overgiet met de kippenbouillon en laat 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  17. Voeg de prei, de selder, de aardappelen en het hammetje toe en laat nog 20 min verder garen. Kruid met peper en zout.

  18. Afwerking:
  19. Snij het hammetje in stukken en verdeel over diepe borden. Giet er de soep over en bestrooi met de peterselie en de geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 788 kcal
Vet 33.3 g
Verzadigd vet 12.4 g
Koolhydraat 50.6 g
Suiker 10 g
Vezel 17 g
Eiwit 63.2 g
Zout 7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gérard Bertrand `Les Aspres' Réserve A.O.P. Côtes du Roussillon Les Aspres

Bekijk het recept digitaal