- Bewaar

- Bewaar
Wittebonensoep met hammetje
Onze drankensuggesties
Wijn Gérard Bertrand `Les Aspres' Réserve A.O.P. Côtes du Roussillon Les Aspres
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (12 u. weken)
-
Laat de witte bonen 1 nacht weken in koud water.
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Giet de witte bonen af.
-
Snij de sneden spek in stukken van 2 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de prei in ringen van 1 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in 8.
-
Snij de stengels selder in de lengte in 2 en daarna in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Rasp de grana padano.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig.
-
Voeg het spek en de witte bonen toe, overgiet met de kippenbouillon en laat 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de prei, de selder, de aardappelen en het hammetje toe en laat nog 20 min verder garen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het hammetje in stukken en verdeel over diepe borden. Giet er de soep over en bestrooi met de peterselie en de geraspte kaas.
Onze drankensuggesties
Wijn Gérard Bertrand `Les Aspres' Réserve A.O.P. Côtes du Roussillon Les Aspres
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (12 u. weken)
-
Laat de witte bonen 1 nacht weken in koud water.
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Giet de witte bonen af.
-
Snij de sneden spek in stukken van 2 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de prei in ringen van 1 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in 8.
-
Snij de stengels selder in de lengte in 2 en daarna in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Rasp de grana padano.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig.
-
Voeg het spek en de witte bonen toe, overgiet met de kippenbouillon en laat 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de prei, de selder, de aardappelen en het hammetje toe en laat nog 20 min verder garen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het hammetje in stukken en verdeel over diepe borden. Giet er de soep over en bestrooi met de peterselie en de geraspte kaas.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Gérard Bertrand `Les Aspres' Réserve A.O.P. Côtes du Roussillon Les Aspres