Wok `Hot & Sweet ' met kip en scampi
Wok `Hot & Sweet ' met kip en scampi

Wok `Hot & Sweet ' met kip en scampi

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 33.4 g
Suiker 7.9 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 44.3 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper intussen de lente-uitjes in ringen van 1 cm.

  5. Snij de wortelen in staafjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de scampi's en de kippenblokjes 5 min. op een hoog vuur. Breng op smaak met de honing, het kerriepoeder, het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout. Haal uit de wok.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak het knoflook, de lente-uitjes, de wortelen en de paprika 5 min.

  11. Overgiet met de kippenbouillon en roer er de woknoedels onder. Laat nog 5 min. garen op een hoog vuur.

  12. Voeg de sojascheuten, de kippenblokjes en de scampi's toe en laat nog 1 à 2 min. opwarmen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper intussen de lente-uitjes in ringen van 1 cm.

  5. Snij de wortelen in staafjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de scampi's en de kippenblokjes 5 min. op een hoog vuur. Breng op smaak met de honing, het kerriepoeder, het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout. Haal uit de wok.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak het knoflook, de lente-uitjes, de wortelen en de paprika 5 min.

  11. Overgiet met de kippenbouillon en roer er de woknoedels onder. Laat nog 5 min. garen op een hoog vuur.

  12. Voeg de sojascheuten, de kippenblokjes en de scampi's toe en laat nog 1 à 2 min. opwarmen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 33.4 g
Suiker 7.9 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 44.3 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Blond Blond abdijdier Wijn North Bank 'Réserve White' Spier - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal