- Bewaar

- Bewaar
Wok met chateaubriand en kleurrijke groenten
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de chateaubriand in fijne repen van 1 cm. Giet er de sojasaus over en laat 1 à 2 u. marineren in de koelkast.
-
Snij de ui in ringen van 1/2 cm.
-
Kook de prinsessenbonen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
-
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de reepjes chateaubriand 3 min. goudbruin. Haal uit de wok en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak de uiringen glazig. Verkruimel er het bouillonblokje over.
-
Voeg de gekookte prinsessenbonen, de reepjes paprika, de geraspte gember en het mespuntje sambal oelek toe.
-
Roer alles goed en giet er het bier over. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Doe er de sojascheuten bij en laat 5 min. verder garen.
-
Voeg de reepjes vlees toe, breng op smaak met peper en zout en bind het vocht eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de wokmengeling over de borden en geef er noedels of rijst met bieslook en ei bij.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de chateaubriand in fijne repen van 1 cm. Giet er de sojasaus over en laat 1 à 2 u. marineren in de koelkast.
-
Snij de ui in ringen van 1/2 cm.
-
Kook de prinsessenbonen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
-
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de reepjes chateaubriand 3 min. goudbruin. Haal uit de wok en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak de uiringen glazig. Verkruimel er het bouillonblokje over.
-
Voeg de gekookte prinsessenbonen, de reepjes paprika, de geraspte gember en het mespuntje sambal oelek toe.
-
Roer alles goed en giet er het bier over. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Doe er de sojascheuten bij en laat 5 min. verder garen.
-
Voeg de reepjes vlees toe, breng op smaak met peper en zout en bind het vocht eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de wokmengeling over de borden en geef er noedels of rijst met bieslook en ei bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond