Wok met chateaubriand en kleurrijke groenten
Wok met chateaubriand en kleurrijke groenten

Wok met chateaubriand en kleurrijke groenten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 17.5 g
Eiwit 43.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de chateaubriand in fijne repen van 1 cm. Giet er de sojasaus over en laat 1 à 2 u. marineren in de koelkast.

  3. Snij de ui in ringen van 1/2 cm.

  4. Kook de prinsessenbonen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.

  5. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  6. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de reepjes chateaubriand 3 min. goudbruin. Haal uit de wok en zet opzij.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak de uiringen glazig. Verkruimel er het bouillonblokje over.

  10. Voeg de gekookte prinsessenbonen, de reepjes paprika, de geraspte gember en het mespuntje sambal oelek toe.

  11. Roer alles goed en giet er het bier over. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Doe er de sojascheuten bij en laat 5 min. verder garen.

  13. Voeg de reepjes vlees toe, breng op smaak met peper en zout en bind het vocht eventueel met wat instantsausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de wokmengeling over de borden en geef er noedels of rijst met bieslook en ei bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de chateaubriand in fijne repen van 1 cm. Giet er de sojasaus over en laat 1 à 2 u. marineren in de koelkast.

  3. Snij de ui in ringen van 1/2 cm.

  4. Kook de prinsessenbonen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.

  5. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  6. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en roerbak de reepjes chateaubriand 3 min. goudbruin. Haal uit de wok en zet opzij.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak de uiringen glazig. Verkruimel er het bouillonblokje over.

  10. Voeg de gekookte prinsessenbonen, de reepjes paprika, de geraspte gember en het mespuntje sambal oelek toe.

  11. Roer alles goed en giet er het bier over. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Doe er de sojascheuten bij en laat 5 min. verder garen.

  13. Voeg de reepjes vlees toe, breng op smaak met peper en zout en bind het vocht eventueel met wat instantsausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de wokmengeling over de borden en geef er noedels of rijst met bieslook en ei bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 17.5 g
Eiwit 43.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond

Bekijk het recept digitaal