- Bewaar

- Bewaar
Wok met kalfsreepjes, bacon en wittekool
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Wijn Les Peyrières Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Rasteau
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
Snij de sjalotten in ringen en de wittekool in dunne reepjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes.
-
Kook intussen de tarwegraantjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Bak de baconreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snij de kalfsescalopes in dunne reepjes.
-
Verhit de helft van de rijstolie in een wok en bak de kalfsreepjes mooi bruin. Haal uit de wok.
-
Verhit de rest van de rijstolie in dezelfde wok en voeg de sjalotten toe. Roerbak 1 min. Voeg de koolrabi en de wittekool toe en roerbak nog 6 à 7 min. Doe er de kalfsreepjes en de bacon bij.
-
Overgiet met de room en voeg de pesto toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. sudderen en kruid met peper en zout.
-
Snipper de peterselie fijn en strooi over de wokschotel. Serveer met de tarwegraantjes.
Liever veggie vandaag?
Dit recept is ook lekker met vegetarische spekreepjes, vegetarisch gehakt of vegetarische wokreepjes.
Tip
De groenten kan je perfect vooraf snijden, zo win je tijd op het moment zelf.
Hoe wittekool bewaren?
Doe wat vershoudfolie over de gesneden kant. Zo kan je wittekool nog even bewaren.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Wijn Les Peyrières Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Rasteau
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
Snij de sjalotten in ringen en de wittekool in dunne reepjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes.
-
Kook intussen de tarwegraantjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Bak de baconreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snij de kalfsescalopes in dunne reepjes.
-
Verhit de helft van de rijstolie in een wok en bak de kalfsreepjes mooi bruin. Haal uit de wok.
-
Verhit de rest van de rijstolie in dezelfde wok en voeg de sjalotten toe. Roerbak 1 min. Voeg de koolrabi en de wittekool toe en roerbak nog 6 à 7 min. Doe er de kalfsreepjes en de bacon bij.
-
Overgiet met de room en voeg de pesto toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. sudderen en kruid met peper en zout.
-
Snipper de peterselie fijn en strooi over de wokschotel. Serveer met de tarwegraantjes.
Liever veggie vandaag?
Dit recept is ook lekker met vegetarische spekreepjes, vegetarisch gehakt of vegetarische wokreepjes.
Tip
De groenten kan je perfect vooraf snijden, zo win je tijd op het moment zelf.
Hoe wittekool bewaren?
Doe wat vershoudfolie over de gesneden kant. Zo kan je wittekool nog even bewaren.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Wijn Les Peyrières Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Rasteau