Wok met kalfsreepjes, bacon en wittekool
Wok met kalfsreepjes, bacon en wittekool

Wok met kalfsreepjes, bacon en wittekool

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 31.2 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 38.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Snij de sjalotten in ringen en de wittekool in dunne reepjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes.

  2. Kook intussen de tarwegraantjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Bak de baconreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snij de kalfsescalopes in dunne reepjes.

  4. Verhit de helft van de rijstolie in een wok en bak de kalfsreepjes mooi bruin. Haal uit de wok.

  5. Verhit de rest van de rijstolie in dezelfde wok en voeg de sjalotten toe. Roerbak 1 min. Voeg de koolrabi en de wittekool toe en roerbak nog 6 à 7 min. Doe er de kalfsreepjes en de bacon bij.

  6. Overgiet met de room en voeg de pesto toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. sudderen en kruid met peper en zout.

  7. Snipper de peterselie fijn en strooi over de wokschotel. Serveer met de tarwegraantjes.

Tip
Liever veggie vandaag?

Dit recept is ook lekker met vegetarische spekreepjes, vegetarisch gehakt of vegetarische wokreepjes.

Tip

De groenten kan je perfect vooraf snijden, zo win je tijd op het moment zelf.

Hoe wittekool bewaren?

Doe wat vershoudfolie over de gesneden kant. Zo kan je wittekool nog even bewaren.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Snij de sjalotten in ringen en de wittekool in dunne reepjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes.

  2. Kook intussen de tarwegraantjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Bak de baconreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snij de kalfsescalopes in dunne reepjes.

  4. Verhit de helft van de rijstolie in een wok en bak de kalfsreepjes mooi bruin. Haal uit de wok.

  5. Verhit de rest van de rijstolie in dezelfde wok en voeg de sjalotten toe. Roerbak 1 min. Voeg de koolrabi en de wittekool toe en roerbak nog 6 à 7 min. Doe er de kalfsreepjes en de bacon bij.

  6. Overgiet met de room en voeg de pesto toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. sudderen en kruid met peper en zout.

  7. Snipper de peterselie fijn en strooi over de wokschotel. Serveer met de tarwegraantjes.

Tip
Liever veggie vandaag?

Dit recept is ook lekker met vegetarische spekreepjes, vegetarisch gehakt of vegetarische wokreepjes.

Tip

De groenten kan je perfect vooraf snijden, zo win je tijd op het moment zelf.

Hoe wittekool bewaren?

Doe wat vershoudfolie over de gesneden kant. Zo kan je wittekool nog even bewaren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 31.2 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 38.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Prior Wijn Les Peyrières Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Rasteau

Bekijk het recept digitaal