Wok met runderreepjes en mango

Wok met runderreepjes en mango

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 73.3 g
Eiwit 39.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de diepgevroren spruiten volledig ontdooien. Snij ze in dunne plakjes.

  4. Laat de runderreepjes volledig ontdooien en dep goed droog.

  5. Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en snipper fijn.

  6. Snipper de lente-uitjes, de sjalotten en het knoflook fijn.

  7. Hak de gember heel fijn.

  8. Schil de mango. Snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de nestnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit de rijstolie in een wok of pan en bak de runderreepjes gaar. Haal uit de wok en hou warm.

  12. Voeg de sjalot, het knoflook, de gember en de pepertjes toe in dezelfde wok. Roerbak 2 min. op een hoog vuur.

  13. Doe er dan de spruiten, sojasaus, honing en sherry bij en roerbak 4 min. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 min.

  14. Voeg dan de noedels toe aan de groenten en meng goed. Voeg tot slot de runderreepjes en de mangoreepjes toe, kruid naar smaak met peper en zout en meng opnieuw.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de bereiding in een kom en werk af met de fijngesnipperde lente-ui en verse korianderblaadjes.

Tip

Serveer met zoete chilisaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de diepgevroren spruiten volledig ontdooien. Snij ze in dunne plakjes.

  4. Laat de runderreepjes volledig ontdooien en dep goed droog.

  5. Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en snipper fijn.

  6. Snipper de lente-uitjes, de sjalotten en het knoflook fijn.

  7. Hak de gember heel fijn.

  8. Schil de mango. Snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de nestnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit de rijstolie in een wok of pan en bak de runderreepjes gaar. Haal uit de wok en hou warm.

  12. Voeg de sjalot, het knoflook, de gember en de pepertjes toe in dezelfde wok. Roerbak 2 min. op een hoog vuur.

  13. Doe er dan de spruiten, sojasaus, honing en sherry bij en roerbak 4 min. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 min.

  14. Voeg dan de noedels toe aan de groenten en meng goed. Voeg tot slot de runderreepjes en de mangoreepjes toe, kruid naar smaak met peper en zout en meng opnieuw.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de bereiding in een kom en werk af met de fijngesnipperde lente-ui en verse korianderblaadjes.

Tip

Serveer met zoete chilisaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 73.3 g
Eiwit 39.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Saint-Amour A.O.P. Maison Thorin

Bekijk het recept digitaal