- Bewaar
- Bewaar
Wok met runderreepjes en mango
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Saint-Amour A.O.P. Maison Thorin
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de diepgevroren spruiten volledig ontdooien. Snij ze in dunne plakjes.
-
Laat de runderreepjes volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en snipper fijn.
-
Snipper de lente-uitjes, de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Hak de gember heel fijn.
-
Schil de mango. Snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de nestnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de rijstolie in een wok of pan en bak de runderreepjes gaar. Haal uit de wok en hou warm.
-
Voeg de sjalot, het knoflook, de gember en de pepertjes toe in dezelfde wok. Roerbak 2 min. op een hoog vuur.
-
Doe er dan de spruiten, sojasaus, honing en sherry bij en roerbak 4 min. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 min.
-
Voeg dan de noedels toe aan de groenten en meng goed. Voeg tot slot de runderreepjes en de mangoreepjes toe, kruid naar smaak met peper en zout en meng opnieuw.
-
Afwerking:
-
Serveer de bereiding in een kom en werk af met de fijngesnipperde lente-ui en verse korianderblaadjes.
Serveer met zoete chilisaus.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Saint-Amour A.O.P. Maison Thorin
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de diepgevroren spruiten volledig ontdooien. Snij ze in dunne plakjes.
-
Laat de runderreepjes volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en snipper fijn.
-
Snipper de lente-uitjes, de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Hak de gember heel fijn.
-
Schil de mango. Snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de nestnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de rijstolie in een wok of pan en bak de runderreepjes gaar. Haal uit de wok en hou warm.
-
Voeg de sjalot, het knoflook, de gember en de pepertjes toe in dezelfde wok. Roerbak 2 min. op een hoog vuur.
-
Doe er dan de spruiten, sojasaus, honing en sherry bij en roerbak 4 min. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 min.
-
Voeg dan de noedels toe aan de groenten en meng goed. Voeg tot slot de runderreepjes en de mangoreepjes toe, kruid naar smaak met peper en zout en meng opnieuw.
-
Afwerking:
-
Serveer de bereiding in een kom en werk af met de fijngesnipperde lente-ui en verse korianderblaadjes.
Serveer met zoete chilisaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Saint-Amour A.O.P. Maison Thorin