Wok van kip, oesterzwammen en rode paprika
Wok van kip, oesterzwammen en rode paprika

Wok van kip, oesterzwammen en rode paprika

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 465 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 61.5 g
Eiwit 42.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kipfilets in blokjes (laat diepvriesvlees eerst oppervlakkig ontdooien).

  4. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  5. Snij de ui in maantjes.

  6. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de rode paprika en snij in reepjes.

  7. Snipper de koriander grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in de wok en bak de look en de ui 30 sec.

  10. Voeg de kippenblokjes en de paprikareepjes toe. Roerbak 3 à 5 min.

  11. Doe er de oesterzwammen, oestersaus, sojasaus en kippenbouillon bij en bak nog 2 min. al roerende. Kruid met zwarte peper.

  12. Kook ondertussen de rijst (kooktijd: zie verpakking).

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de kipwok met de gesnipperde koriander en serveer met basmatirijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kipfilets in blokjes (laat diepvriesvlees eerst oppervlakkig ontdooien).

  4. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  5. Snij de ui in maantjes.

  6. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de rode paprika en snij in reepjes.

  7. Snipper de koriander grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in de wok en bak de look en de ui 30 sec.

  10. Voeg de kippenblokjes en de paprikareepjes toe. Roerbak 3 à 5 min.

  11. Doe er de oesterzwammen, oestersaus, sojasaus en kippenbouillon bij en bak nog 2 min. al roerende. Kruid met zwarte peper.

  12. Kook ondertussen de rijst (kooktijd: zie verpakking).

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de kipwok met de gesnipperde koriander en serveer met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 465 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 61.5 g
Eiwit 42.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château du Bois de la Garde A.C. Côtes du Rhône Wijn Hardys Shiraz-Cabernet Sauvignon Australië

Bekijk het recept digitaal