Wok van staartvis met spruitjes
Wok van staartvis met spruitjes

Wok van staartvis met spruitjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 362 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 13.6 g
Eiwit 43.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij in 3 gelijke stukken. Dep goed droog.

  3. Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in. Kook de groenten in lichtgezouten water gedurende 10 min. Giet af en snij in 4.

  4. Snij de chorizo in schijfjes van 1/2 cm dik.

  5. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de rijstolie in een wok en bak de visfilets aan elke kant met de schijfjes chorizo, gedurende 8 min. Overgiet met de sojasaus en laat nog 2 min. bakken. Haal de ingrediënten uit de wok en hou warm.

  9. Doe de blokjes mango en de geraspte gember in de wok en roerbak 2 min. Voeg de spruitjes toe en laat nog 2 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de mengeling met spruitjes over de borden en leg er 2 à 3 stukjes vis op. Geef er aardappelpuree bij.

Tip

Bestrooi naar smaak met grofgehakte cashewnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij in 3 gelijke stukken. Dep goed droog.

  3. Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in. Kook de groenten in lichtgezouten water gedurende 10 min. Giet af en snij in 4.

  4. Snij de chorizo in schijfjes van 1/2 cm dik.

  5. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de rijstolie in een wok en bak de visfilets aan elke kant met de schijfjes chorizo, gedurende 8 min. Overgiet met de sojasaus en laat nog 2 min. bakken. Haal de ingrediënten uit de wok en hou warm.

  9. Doe de blokjes mango en de geraspte gember in de wok en roerbak 2 min. Voeg de spruitjes toe en laat nog 2 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de mengeling met spruitjes over de borden en leg er 2 à 3 stukjes vis op. Geef er aardappelpuree bij.

Tip

Bestrooi naar smaak met grofgehakte cashewnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 362 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 13.6 g
Eiwit 43.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Nobilo Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal