Wokgroenten met kerrie en tofu
Wokgroenten met kerrie en tofu

Wokgroenten met kerrie en tofu

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 637 kcal
Vet 32.8 g
Koolhydraat 66.3 g
Eiwit 19.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snij in plakjes en besprenkel met de sojasaus.

  3. Snipper de koriander fijn.

  4. Snij het preiwit in ringen.

  5. Snipper de gember en de look fijn.

  6. Bereiding:
  7. Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de rijst gaar (± 18 min.).

  8. Verhit intussen de wok en verhit er 2 eetl. rijstolie in. Doe er de preiringen, de fijngesnipperde look en gember in en voeg de diepgevroren wokgroenten en sojascheuten toe. Laat al roerend 5 min. bakken, op een hoog vuur.

  9. Voeg het kerriepoeder, de kokosmelk en 1/2 blokje groentebouillon toe. Roer om en laat nog enkele min. inkoken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. rijstolie in een brede pan en kleur de tofu goudbruin (1 à 2 min. aan elke kant).

  11. Afwerking:
  12. Schik de rijst en de groenten op een bord. Versier met tofuplakjes en koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snij in plakjes en besprenkel met de sojasaus.

  3. Snipper de koriander fijn.

  4. Snij het preiwit in ringen.

  5. Snipper de gember en de look fijn.

  6. Bereiding:
  7. Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de rijst gaar (± 18 min.).

  8. Verhit intussen de wok en verhit er 2 eetl. rijstolie in. Doe er de preiringen, de fijngesnipperde look en gember in en voeg de diepgevroren wokgroenten en sojascheuten toe. Laat al roerend 5 min. bakken, op een hoog vuur.

  9. Voeg het kerriepoeder, de kokosmelk en 1/2 blokje groentebouillon toe. Roer om en laat nog enkele min. inkoken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. rijstolie in een brede pan en kleur de tofu goudbruin (1 à 2 min. aan elke kant).

  11. Afwerking:
  12. Schik de rijst en de groenten op een bord. Versier met tofuplakjes en koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 637 kcal
Vet 32.8 g
Koolhydraat 66.3 g
Eiwit 19.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal