Wokschotel met kip en gebakken rijst
Wokschotel met kip en gebakken rijst

Wokschotel met kip en gebakken rijst

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 64.5 g
Eiwit 48.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Klop de eieren los met een vork.

  4. Snipper de rode ui heel fijn en snij de jonge uitjes in ringetjes.

  5. Snij de kippenborstfilet in reepjes.

  6. Schil de komkommers en snij in kleine blokjes. Verdeel de broccoli in roosjes.

  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. oosterse bakolie in de wok en roerbak de kippenreepjes gedurende 2 min.

  10. Voeg de komkommerblokjes en de broccoliroosjes toe.

  11. Overgiet met de sojasaus en de kippenbouillon en laat gedurende 5 min. gaar worden. Roer er de mosterd onder. Bind de saus eventueel met instantsausbinder indien ze wat te lopend is.

  12. Verhit 1 eetl. oosterse bakolie in een kookpot en bak de rijst gedurende 2 min. Giet er de losgeklopte eieren over en roerbak tot ze stollen. Neem van het vuur en roer er de rode ui, de jonge uitjes en de oestersaus door.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Klop de eieren los met een vork.

  4. Snipper de rode ui heel fijn en snij de jonge uitjes in ringetjes.

  5. Snij de kippenborstfilet in reepjes.

  6. Schil de komkommers en snij in kleine blokjes. Verdeel de broccoli in roosjes.

  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. oosterse bakolie in de wok en roerbak de kippenreepjes gedurende 2 min.

  10. Voeg de komkommerblokjes en de broccoliroosjes toe.

  11. Overgiet met de sojasaus en de kippenbouillon en laat gedurende 5 min. gaar worden. Roer er de mosterd onder. Bind de saus eventueel met instantsausbinder indien ze wat te lopend is.

  12. Verhit 1 eetl. oosterse bakolie in een kookpot en bak de rijst gedurende 2 min. Giet er de losgeklopte eieren over en roerbak tot ze stollen. Neem van het vuur en roer er de rode ui, de jonge uitjes en de oestersaus door.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 64.5 g
Eiwit 48.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Sangiovese Daunia I.G.T. Farnese Italië Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal