Wokschotel met vis, groenten en saffraanrijst
Wokschotel met vis, groenten en saffraanrijst

Wokschotel met vis, groenten en saffraanrijst

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 749 kcal
Vet 35.2 g
Koolhydraat 65 g
Eiwit 41.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de diepgevroren groenten -oppervlakkig ontdooien.

  4. Schil de gember en snipper fijn.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gedurende ± 15 min. al roerend gaar in de kokosmelk. Het vocht moet helemaal opgenomen zijn. Kruid met saffraan, peper en zout. Hou warm.?

  8. Verhit ondertussen de oosterse bakolie in de wok en bak de fijngesnipperde gember gedurende 1 à 2 min. Voeg de wokgroentjes toe. Laat 1 à 2 min. meebakken en voeg de pinda-noten toe.

  9. Giet de visbouillon over de groenten en schik er de vis op. Laat afgedekt 20 min. sudderen op een matig vuur. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Schik de vis en de groentjes op elk bord en serveer met de saffraanrijst. Bestrooi rijkelijk met de gesnipperde koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de diepgevroren groenten -oppervlakkig ontdooien.

  4. Schil de gember en snipper fijn.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gedurende ± 15 min. al roerend gaar in de kokosmelk. Het vocht moet helemaal opgenomen zijn. Kruid met saffraan, peper en zout. Hou warm.?

  8. Verhit ondertussen de oosterse bakolie in de wok en bak de fijngesnipperde gember gedurende 1 à 2 min. Voeg de wokgroentjes toe. Laat 1 à 2 min. meebakken en voeg de pinda-noten toe.

  9. Giet de visbouillon over de groenten en schik er de vis op. Laat afgedekt 20 min. sudderen op een matig vuur. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Schik de vis en de groentjes op elk bord en serveer met de saffraanrijst. Bestrooi rijkelijk met de gesnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 749 kcal
Vet 35.2 g
Koolhydraat 65 g
Eiwit 41.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Wijn Inycon Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal