Wokschotel van quorn, prei en kerstomaat
Wokschotel van quorn, prei en kerstomaat

Wokschotel van quorn, prei en kerstomaat

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 68.9 g
Eiwit 29 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de prei in ringen.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 1 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een wok en bak het diepgevroren quorngehakt 2 min.

  8. Voeg de preiringen en de pompoenblokjes toe.

  9. Overgiet met de sojasaus en 5 dl water. Laat 10 min. sudderen.

  10. Meng er de wokmie onder en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Roerbak ± 5 min. tot al het vocht opgenomen is.

  11. Voeg de kerstomaten en het plantaardig alternatief voor room toe. Laat verder sudderen tot de kerstomaten openbarsten. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel over kommetjes en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de prei in ringen.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 1 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een wok en bak het diepgevroren quorngehakt 2 min.

  8. Voeg de preiringen en de pompoenblokjes toe.

  9. Overgiet met de sojasaus en 5 dl water. Laat 10 min. sudderen.

  10. Meng er de wokmie onder en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Roerbak ± 5 min. tot al het vocht opgenomen is.

  11. Voeg de kerstomaten en het plantaardig alternatief voor room toe. Laat verder sudderen tot de kerstomaten openbarsten. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel over kommetjes en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 68.9 g
Eiwit 29 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal