Wonderbaarlijke waterijsjes
Wonderbaarlijke waterijsjes

Wonderbaarlijke waterijsjes

5 min.
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 126 kj
Energie 30 kcal
Vet 0 g
Koolhydraat 6.6 g
Suiker 6.3 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 0.3 g
Zout 0 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. (5 min. + afkoelen)
  2. Vraag je hulpkok om 150 ml water te koken in een kookpot en de suiker erin te smelten. Laat afkoelen.

  3. Hou 8 frambozen en 8 blauwe bessen opzij voor de afwerking.

  4. Pluk de blaadjes van het takje munt.

  5. Doe de rest van de frambozen en blauwe bessen in een hoge kom en doe er de blaadjes munt bij. Mix tot een gladde massa.

  6. Zet een zeef bovenop een kom en giet er de fruitpuree in. Duw met de bolle kant van een lepel het fruit door de zeef.

  7. Giet de afgekoelde siroop bij de fruitcoulis. Doe dit voorzichtig zodat je niet teveel morst.

  8. Verdeel voorzichtig de fruitmengeling over 8 ijsjesvormen. Duw in elke vorm een framboos en een blauwe bes.

  9. Dan is het tijd om de ijsjes in de diepvriezer te zetten en … te wachten. Je moet minstens 4 u. geduld hebben voor je kan smullen. Maar eigenlijk is het nog beter de ijsjes de avond voordien al te maken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. (5 min. + afkoelen)
  2. Vraag je hulpkok om 150 ml water te koken in een kookpot en de suiker erin te smelten. Laat afkoelen.

  3. Hou 8 frambozen en 8 blauwe bessen opzij voor de afwerking.

  4. Pluk de blaadjes van het takje munt.

  5. Doe de rest van de frambozen en blauwe bessen in een hoge kom en doe er de blaadjes munt bij. Mix tot een gladde massa.

  6. Zet een zeef bovenop een kom en giet er de fruitpuree in. Duw met de bolle kant van een lepel het fruit door de zeef.

  7. Giet de afgekoelde siroop bij de fruitcoulis. Doe dit voorzichtig zodat je niet teveel morst.

  8. Verdeel voorzichtig de fruitmengeling over 8 ijsjesvormen. Duw in elke vorm een framboos en een blauwe bes.

  9. Dan is het tijd om de ijsjes in de diepvriezer te zetten en … te wachten. Je moet minstens 4 u. geduld hebben voor je kan smullen. Maar eigenlijk is het nog beter de ijsjes de avond voordien al te maken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 126 kj
Energie 30 kcal
Vet 0 g
Koolhydraat 6.6 g
Suiker 6.3 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 0.3 g
Zout 0 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal