- Bewaar

- Bewaar
Wonderbaarlijke waterijsjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
(5 min. + afkoelen)
-
Vraag je hulpkok om 150 ml water te koken in een kookpot en de suiker erin te smelten. Laat afkoelen.
-
Hou 8 frambozen en 8 blauwe bessen opzij voor de afwerking.
-
Pluk de blaadjes van het takje munt.
-
Doe de rest van de frambozen en blauwe bessen in een hoge kom en doe er de blaadjes munt bij. Mix tot een gladde massa.
-
Zet een zeef bovenop een kom en giet er de fruitpuree in. Duw met de bolle kant van een lepel het fruit door de zeef.
-
Giet de afgekoelde siroop bij de fruitcoulis. Doe dit voorzichtig zodat je niet teveel morst.
-
Verdeel voorzichtig de fruitmengeling over 8 ijsjesvormen. Duw in elke vorm een framboos en een blauwe bes.
-
Dan is het tijd om de ijsjes in de diepvriezer te zetten en … te wachten. Je moet minstens 4 u. geduld hebben voor je kan smullen. Maar eigenlijk is het nog beter de ijsjes de avond voordien al te maken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
(5 min. + afkoelen)
-
Vraag je hulpkok om 150 ml water te koken in een kookpot en de suiker erin te smelten. Laat afkoelen.
-
Hou 8 frambozen en 8 blauwe bessen opzij voor de afwerking.
-
Pluk de blaadjes van het takje munt.
-
Doe de rest van de frambozen en blauwe bessen in een hoge kom en doe er de blaadjes munt bij. Mix tot een gladde massa.
-
Zet een zeef bovenop een kom en giet er de fruitpuree in. Duw met de bolle kant van een lepel het fruit door de zeef.
-
Giet de afgekoelde siroop bij de fruitcoulis. Doe dit voorzichtig zodat je niet teveel morst.
-
Verdeel voorzichtig de fruitmengeling over 8 ijsjesvormen. Duw in elke vorm een framboos en een blauwe bes.
-
Dan is het tijd om de ijsjes in de diepvriezer te zetten en … te wachten. Je moet minstens 4 u. geduld hebben voor je kan smullen. Maar eigenlijk is het nog beter de ijsjes de avond voordien al te maken.