Worst met gebakken aardappelen en boterboontjes
Worst met gebakken aardappelen en boterboontjes

Worst met gebakken aardappelen en boterboontjes

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Energie 2615 kj
Vet 34.1 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 36.1 g
Suiker 9.9 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 38.3 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil intussen de zoete aardappel en snij in hapklare stukken. Meng met 1/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout en schik in een ovenschaal.

  4. Meng de krieltjes met de oliemengeling uit de verpakking en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven met de zoete aardappel.

  5. Kook de boterboontjes 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  6. Snipper de sjalot fijn, verhit 1/3 van de olijfolie en stoof de sjalot 2 min. Voeg de boterboontjes toe en stoof 4 min. Kruid met peper en zout.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de worsten 5 min. aan elke kant.

  8. Verdeel de 2 soorten aardappelen over de borden en serveer met de boontjes en de worst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil intussen de zoete aardappel en snij in hapklare stukken. Meng met 1/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout en schik in een ovenschaal.

  4. Meng de krieltjes met de oliemengeling uit de verpakking en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven met de zoete aardappel.

  5. Kook de boterboontjes 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  6. Snipper de sjalot fijn, verhit 1/3 van de olijfolie en stoof de sjalot 2 min. Voeg de boterboontjes toe en stoof 4 min. Kruid met peper en zout.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de worsten 5 min. aan elke kant.

  8. Verdeel de 2 soorten aardappelen over de borden en serveer met de boontjes en de worst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Energie 2615 kj
Vet 34.1 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 36.1 g
Suiker 9.9 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 38.3 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Bier Tripel d’Anvers Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal