Worst met spinaziepuree
Worst met spinaziepuree

Worst met spinaziepuree

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 40.6 g
Eiwit 34.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn.

  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  4. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de worsten aan alle kanten goudbruin. Laat nog ± 10 min. verder garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat smelten tot alle vocht is verdampt. Roer er de puree onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  6. Haal de worsten uit de pan en blus de pan met 1 dl water. Schraap de braadresten los.

  7. Verdeel de worsten en de spinaziepuree over de borden en maak een kuiltje in de puree. Lepel er het braadvocht in.

Tip

+ 4 m Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij in stukjes. 2 Kook de aardappelen en 100 g bladspinazie 25 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn.

  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  4. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de worsten aan alle kanten goudbruin. Laat nog ± 10 min. verder garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat smelten tot alle vocht is verdampt. Roer er de puree onder. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  6. Haal de worsten uit de pan en blus de pan met 1 dl water. Schraap de braadresten los.

  7. Verdeel de worsten en de spinaziepuree over de borden en maak een kuiltje in de puree. Lepel er het braadvocht in.

Tip

+ 4 m Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij in stukjes. 2 Kook de aardappelen en 100 g bladspinazie 25 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 40.6 g
Eiwit 34.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint Mont

Bekijk het recept digitaal