Worstenbroodjes van gehakt
Worstenbroodjes van gehakt

Worstenbroodjes van gehakt

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 627 kcal
Vet 40.5 g
Koolhydraat 35.7 g
Eiwit 29.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de plakken bladerdeeg volledig ontdooien op kamertemperatuur.

  4. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de sjalot glazig.

  7. Meng het gehakt met het paneermeel, de tijm en het ei in een grote kom. Voeg het knoflook en de sjalot toe en kruid met peper en zout. Kneed goed.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bestrooi intussen het werkblad met bloem en rol de vellen bladerdeeg uit. Snij elk vel in 3 gelijke stroken.

  10. Verdeel het gehakt telkens over het midden van de 12 stroken bladerdeeg en druk het lichtjes aan tot een worstje.

  11. Doe op elk worstje een beetje ketchup en rol het bladerdeeg strak op. Leg op een bakplaat met bakpapier. Maak inkepingen in het bladerdeeg met een mesje.

  12. Roer de eidooier los met 1 eetl. water en bestrijk er het bladerdeeg met een borsteltje mee.

  13. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de plakken bladerdeeg volledig ontdooien op kamertemperatuur.

  4. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de sjalot glazig.

  7. Meng het gehakt met het paneermeel, de tijm en het ei in een grote kom. Voeg het knoflook en de sjalot toe en kruid met peper en zout. Kneed goed.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bestrooi intussen het werkblad met bloem en rol de vellen bladerdeeg uit. Snij elk vel in 3 gelijke stroken.

  10. Verdeel het gehakt telkens over het midden van de 12 stroken bladerdeeg en druk het lichtjes aan tot een worstje.

  11. Doe op elk worstje een beetje ketchup en rol het bladerdeeg strak op. Leg op een bakplaat met bakpapier. Maak inkepingen in het bladerdeeg met een mesje.

  12. Roer de eidooier los met 1 eetl. water en bestrijk er het bladerdeeg met een borsteltje mee.

  13. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 627 kcal
Vet 40.5 g
Koolhydraat 35.7 g
Eiwit 29.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Rasiguères - Château Planèzes A.O.P. Côtes du Roussillon

Bekijk het recept digitaal