Worstjesstoofpot met bloemkool
Worstjesstoofpot met bloemkool

Worstjesstoofpot met bloemkool

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2502 kj
Energie 598 kcal
Vet 33.3 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 29.9 g
Suiker 12.3 g
Vezel 10 g
Eiwit 39.3 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.

    Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als je ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij de tomaten in blokjes.

  2. Snipper de ui en het basilicum fijn.

  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de worsten en de fijngesnipperde ui goudbruin.

  5. Voeg de bloemkoolroosjes en de blokjes tomaat toe, samen met 1 dl water. Kruid met het gedroogde basilicum, het paprikapoeder, de rozemarijn en de Provençaalse kruiden. Dek af en laat 15 min. sudderen.

  6. Kook intussen de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Haal de worsten uit de kookpot, snij in stukken van 4 cm en doe ze opnieuw bij de groenten. Bestrooi met het verse basilicum.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 18 maand Bereiding (30 min.) 1 Snij 1 gepelde en ontpitte tomaat, 80 g bloemkool en 1/4 ui in kleine stukjes. 2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en bak 40 g chipolata en de ui goudbruin. Voeg de bloemkool, de tomaat, 1/2 dl water, 1/4 koffiel. basilicum (gedroogd), 1 mespunt paprikapoeder en 1/4 koffiel. rozemarijn (gedroogd) toe. Dek af en laat 15 min. sudderen. 3 Kook intussen 30 g tarwegraantjes gaar in ongezouten water. Giet af. 4 Meng alles onder elkaar en voeg 5 fijngesnipperde basilicumblaadjes toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.

    Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als je ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij de tomaten in blokjes.

  2. Snipper de ui en het basilicum fijn.

  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de worsten en de fijngesnipperde ui goudbruin.

  5. Voeg de bloemkoolroosjes en de blokjes tomaat toe, samen met 1 dl water. Kruid met het gedroogde basilicum, het paprikapoeder, de rozemarijn en de Provençaalse kruiden. Dek af en laat 15 min. sudderen.

  6. Kook intussen de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Haal de worsten uit de kookpot, snij in stukken van 4 cm en doe ze opnieuw bij de groenten. Bestrooi met het verse basilicum.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 18 maand Bereiding (30 min.) 1 Snij 1 gepelde en ontpitte tomaat, 80 g bloemkool en 1/4 ui in kleine stukjes. 2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en bak 40 g chipolata en de ui goudbruin. Voeg de bloemkool, de tomaat, 1/2 dl water, 1/4 koffiel. basilicum (gedroogd), 1 mespunt paprikapoeder en 1/4 koffiel. rozemarijn (gedroogd) toe. Dek af en laat 15 min. sudderen. 3 Kook intussen 30 g tarwegraantjes gaar in ongezouten water. Giet af. 4 Meng alles onder elkaar en voeg 5 fijngesnipperde basilicumblaadjes toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2502 kj
Energie 598 kcal
Vet 33.3 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 29.9 g
Suiker 12.3 g
Vezel 10 g
Eiwit 39.3 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Super 8 IPA Blond bier Wijn Château Crillon A.O.P Ventoux

Bekijk het recept digitaal