- Bewaar

- Bewaar
Wortel-pastinaakcrème met duo van pens
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de wortelen en de pastinaken en snij in blokjes.
-
Snij het gepelde knoflookteentje in de lengte in 2.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snij elke pens in 12 schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de groenteblokjes en het knoflook in een ovenschaal en meng met de olijfolie en de helft van de tijmblaadjes. Kruid met peper en zout.
-
Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn.
-
Doe de groenteblokjes, het knoflook en de room in een hoge maatbeker of de blender. Mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een pan en bak de schijfjes pens 1 min. aan elke kant. Kruid met peper.
-
Prik telkens 1 schijfje witte pens, 1 schijfje zwarte pens en opnieuw 1 schijfje witte pens op 12 prikkertjes.
-
Verdeel de groentecrème over 12 glaasjes en bestrooi met de rest van de tijmblaadjes. Zet op elk glaasje een prikkertje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de wortelen en de pastinaken en snij in blokjes.
-
Snij het gepelde knoflookteentje in de lengte in 2.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snij elke pens in 12 schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de groenteblokjes en het knoflook in een ovenschaal en meng met de olijfolie en de helft van de tijmblaadjes. Kruid met peper en zout.
-
Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn.
-
Doe de groenteblokjes, het knoflook en de room in een hoge maatbeker of de blender. Mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een pan en bak de schijfjes pens 1 min. aan elke kant. Kruid met peper.
-
Prik telkens 1 schijfje witte pens, 1 schijfje zwarte pens en opnieuw 1 schijfje witte pens op 12 prikkertjes.
-
Verdeel de groentecrème over 12 glaasjes en bestrooi met de rest van de tijmblaadjes. Zet op elk glaasje een prikkertje.