Wortel-pastinaakcrème met duo van pens
Wortel-pastinaakcrème met duo van pens

Wortel-pastinaakcrème met duo van pens

1 u. 5 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 144 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de wortelen en de pastinaken en snij in blokjes.

  4. Snij het gepelde knoflookteentje in de lengte in 2.

  5. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  6. Snij elke pens in 12 schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Doe de groenteblokjes en het knoflook in een ovenschaal en meng met de olijfolie en de helft van de tijmblaadjes. Kruid met peper en zout.

  10. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn.

  11. Doe de groenteblokjes, het knoflook en de room in een hoge maatbeker of de blender. Mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.

  12. Smelt de boter in een pan en bak de schijfjes pens 1 min. aan elke kant. Kruid met peper.

  13. Prik telkens 1 schijfje witte pens, 1 schijfje zwarte pens en opnieuw 1 schijfje witte pens op 12 prikkertjes.

  14. Verdeel de groentecrème over 12 glaasjes en bestrooi met de rest van de tijmblaadjes. Zet op elk glaasje een prikkertje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de wortelen en de pastinaken en snij in blokjes.

  4. Snij het gepelde knoflookteentje in de lengte in 2.

  5. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  6. Snij elke pens in 12 schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Doe de groenteblokjes en het knoflook in een ovenschaal en meng met de olijfolie en de helft van de tijmblaadjes. Kruid met peper en zout.

  10. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn.

  11. Doe de groenteblokjes, het knoflook en de room in een hoge maatbeker of de blender. Mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.

  12. Smelt de boter in een pan en bak de schijfjes pens 1 min. aan elke kant. Kruid met peper.

  13. Prik telkens 1 schijfje witte pens, 1 schijfje zwarte pens en opnieuw 1 schijfje witte pens op 12 prikkertjes.

  14. Verdeel de groentecrème over 12 glaasjes en bestrooi met de rest van de tijmblaadjes. Zet op elk glaasje een prikkertje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 144 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal