Wortel-pastinaaksoep met sinaas en gember
Wortel-pastinaaksoep met sinaas en gember

Wortel-pastinaaksoep met sinaas en gember

1 u. 5 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 35.4 g
Eiwit 4.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de wortelen en 1 pastinaak in stukjes.

  5. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  6. Snij de prei in reepjes

  7. Snij de tweede pastinaak in flinterdunne schijfjes.

  8. Hak de gember fijn.

  9. Pers de sinaasappel uit.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de helft van de gember toe. Voeg de stukjes wortel, pastinaak, de kurkuma en reepjes prei toe. Stoof kort en overgiet met de groentebouillon en het sinaasappelsap. Breng aan de kook en stoof nog 30 min. op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.

  12. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een steelpan en voeg de rest van de gember toe. Laat de gember 20 min. trekken in de olie (van het vuur af) en giet de olie door een zeefje. Hou de olie bij.

  13. Verhit de gemberolie in een andere pan. Bak de dunne schijfjes pastinaak tot ze bruin zien en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snuifje zout.

  14. Mix de soep en kruid naar smaak met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Versier de soep met de gebakken pastinaakchips en werk af met een paar blaadjes verse koriander.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de wortelen en 1 pastinaak in stukjes.

  5. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  6. Snij de prei in reepjes

  7. Snij de tweede pastinaak in flinterdunne schijfjes.

  8. Hak de gember fijn.

  9. Pers de sinaasappel uit.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de helft van de gember toe. Voeg de stukjes wortel, pastinaak, de kurkuma en reepjes prei toe. Stoof kort en overgiet met de groentebouillon en het sinaasappelsap. Breng aan de kook en stoof nog 30 min. op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.

  12. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een steelpan en voeg de rest van de gember toe. Laat de gember 20 min. trekken in de olie (van het vuur af) en giet de olie door een zeefje. Hou de olie bij.

  13. Verhit de gemberolie in een andere pan. Bak de dunne schijfjes pastinaak tot ze bruin zien en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snuifje zout.

  14. Mix de soep en kruid naar smaak met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Versier de soep met de gebakken pastinaakchips en werk af met een paar blaadjes verse koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 35.4 g
Eiwit 4.9 g

Bekijk het recept digitaal