Wortel-sinaasslaatje
Wortel-sinaasslaatje

Wortel-sinaasslaatje

50 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 38 kcal
Vet 0 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de wortelen en besprenkel met het citroensap.

  3. Snipper de koriander fijn.

  4. Bereiding:
  5. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees in partjes van tussen de vliezen uit.

  6. Meng de sinaasappelpartjes met de geraspte wortelen en de suiker. Zet minimaal 30 min. in de koelkast.

  7. Afwerking:
  8. Kruid net voor het opdienen met peper en zout en bestrooi met de fijngesnipperde koriander.

Tip

Voor een exotische toets: voeg 1 koffiel. oranjebloesemwater toe in stap 2.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de wortelen en besprenkel met het citroensap.

  3. Snipper de koriander fijn.

  4. Bereiding:
  5. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees in partjes van tussen de vliezen uit.

  6. Meng de sinaasappelpartjes met de geraspte wortelen en de suiker. Zet minimaal 30 min. in de koelkast.

  7. Afwerking:
  8. Kruid net voor het opdienen met peper en zout en bestrooi met de fijngesnipperde koriander.

Tip

Voor een exotische toets: voeg 1 koffiel. oranjebloesemwater toe in stap 2.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 38 kcal
Vet 0 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 0.8 g

Bekijk het recept digitaal