- Bewaar

- Bewaar
Wortelcake met walnoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel.
-
Laat de rozijnen weken in het sinaasappelsap.
-
Rasp de wortelen.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Hak de dadels heel fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de eieren met de rietsuiker tot een luchtige, romige massa.
-
Voeg het amandelpoeder, het maïszetmeel, de sinaasappelzeste, de geraspte wortelen, de fijngehakte dadels, de helft van de grofgehakte walnootpitten en het natriumbicarbonaat toe. Kruid met het zout en de kaneel. Doe er de rozijnen en het sinaasappelsap bij en meng goed door elkaar.
-
Bekleed een rechthoekige bakvorm of ovenschotel (30 bij 20 cm) met bakpapier. Giet er het deeg in en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
-
Meng intussen de verse kaas met de bloemsuiker. Bestrijk er de bovenkant van de cake mee en werk af met de rest van de walnoten. Snij in 12 vierkantjes.
Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). - U kan de stukjes cake verder afwerken met fruit, zoals appel- of perenblokjes. - Voor een variant met minder suiker vervangt u de rietsuiker door 3 heel rijpe bananen. Prak en meng met de eieren. Ga verder zoals beschreven in het recept. De verse kaas kan u naar smaak zoeten met een zoetstof. - Voor een lactosevrije cake laat u de gesuikerde verse kaas weg.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel.
-
Laat de rozijnen weken in het sinaasappelsap.
-
Rasp de wortelen.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Hak de dadels heel fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de eieren met de rietsuiker tot een luchtige, romige massa.
-
Voeg het amandelpoeder, het maïszetmeel, de sinaasappelzeste, de geraspte wortelen, de fijngehakte dadels, de helft van de grofgehakte walnootpitten en het natriumbicarbonaat toe. Kruid met het zout en de kaneel. Doe er de rozijnen en het sinaasappelsap bij en meng goed door elkaar.
-
Bekleed een rechthoekige bakvorm of ovenschotel (30 bij 20 cm) met bakpapier. Giet er het deeg in en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
-
Meng intussen de verse kaas met de bloemsuiker. Bestrijk er de bovenkant van de cake mee en werk af met de rest van de walnoten. Snij in 12 vierkantjes.
Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). - U kan de stukjes cake verder afwerken met fruit, zoals appel- of perenblokjes. - Voor een variant met minder suiker vervangt u de rietsuiker door 3 heel rijpe bananen. Prak en meng met de eieren. Ga verder zoals beschreven in het recept. De verse kaas kan u naar smaak zoeten met een zoetstof. - Voor een lactosevrije cake laat u de gesuikerde verse kaas weg.