- Bewaar

- Bewaar
Wortelmuffins met chorizo en zwarte olijven
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de wortelen grof.
-
Hak de zwarte olijven grof.
-
Hak de platte peterselie fijn.
-
Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
-
Snij de sneetjes chorizo in dunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kluts de eieren samen met de melk en de olijfolie.
-
Roer er de gruyère, het bakpoeder en het zout onder.
-
Meng er dan de geraspte wortelen en de chorizoreepjes onder.
-
Meng de bloem met de verse kruiden en de zwarte olijven. Voeg beetje bij beetje toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar. Kruid met zwarte peper.
-
Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul voor 2/3 met het deeg.
-
Bak de muffins 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de bakvorm en laat lichtjes afkoelen op een taartrooster.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord 2 muffins en serveer als lichte lunch met een groene salade.
U kan deze muffins de dag erna ook koud eten. Ideaal voor in de brooddoos, voor onderweg of bij een brunch of picknick.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de wortelen grof.
-
Hak de zwarte olijven grof.
-
Hak de platte peterselie fijn.
-
Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
-
Snij de sneetjes chorizo in dunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kluts de eieren samen met de melk en de olijfolie.
-
Roer er de gruyère, het bakpoeder en het zout onder.
-
Meng er dan de geraspte wortelen en de chorizoreepjes onder.
-
Meng de bloem met de verse kruiden en de zwarte olijven. Voeg beetje bij beetje toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar. Kruid met zwarte peper.
-
Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul voor 2/3 met het deeg.
-
Bak de muffins 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de bakvorm en laat lichtjes afkoelen op een taartrooster.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord 2 muffins en serveer als lichte lunch met een groene salade.
U kan deze muffins de dag erna ook koud eten. Ideaal voor in de brooddoos, voor onderweg of bij een brunch of picknick.