Wortelmuffins met chorizo en zwarte olijven
Wortelmuffins met chorizo en zwarte olijven

Wortelmuffins met chorizo en zwarte olijven

1 u. 10 min.
Lunch
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 9.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de wortelen grof.

  4. Hak de zwarte olijven grof.

  5. Hak de platte peterselie fijn.

  6. Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.

  7. Snij de sneetjes chorizo in dunne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kluts de eieren samen met de melk en de olijfolie.

  11. Roer er de gruyère, het bakpoeder en het zout onder.

  12. Meng er dan de geraspte wortelen en de chorizoreepjes onder.

  13. Meng de bloem met de verse kruiden en de zwarte olijven. Voeg beetje bij beetje toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar. Kruid met zwarte peper.

  14. Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul voor 2/3 met het deeg.

  15. Bak de muffins 35 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Haal uit de bakvorm en laat lichtjes afkoelen op een taartrooster.

  17. Afwerking:
  18. Leg op elk bord 2 muffins en serveer als lichte lunch met een groene salade.

Tip

U kan deze muffins de dag erna ook koud eten. Ideaal voor in de brooddoos, voor onderweg of bij een brunch of picknick.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de wortelen grof.

  4. Hak de zwarte olijven grof.

  5. Hak de platte peterselie fijn.

  6. Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.

  7. Snij de sneetjes chorizo in dunne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kluts de eieren samen met de melk en de olijfolie.

  11. Roer er de gruyère, het bakpoeder en het zout onder.

  12. Meng er dan de geraspte wortelen en de chorizoreepjes onder.

  13. Meng de bloem met de verse kruiden en de zwarte olijven. Voeg beetje bij beetje toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar. Kruid met zwarte peper.

  14. Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul voor 2/3 met het deeg.

  15. Bak de muffins 35 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Haal uit de bakvorm en laat lichtjes afkoelen op een taartrooster.

  17. Afwerking:
  18. Leg op elk bord 2 muffins en serveer als lichte lunch met een groene salade.

Tip

U kan deze muffins de dag erna ook koud eten. Ideaal voor in de brooddoos, voor onderweg of bij een brunch of picknick.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 9.2 g

Bekijk het recept digitaal