- Bewaar

- Bewaar
Wortelrisotto met gebakken groenteblokjes
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de wortelen in schijfjes. Kook ze 7 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper intussen de ui fijn.
-
Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm.
-
Rist de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Mix de wortelen en 1 dl hete bouillon tot een puree.
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot. Voeg de ui toe en bak 3 min.
-
Voeg de wortelpuree toe en verwarm 1 min.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Kruid met de tijm. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en roerbak de aubergine- en courgetteblokjes 7 min. bruin en beetgaar op een hoog vuur. Kruid met de oregano, peper en zout.
-
Roer net voor het serveren de koffiemelk en de geraspte kaas onder de risotto. Kruid met peper en zout en laat nog 2 min. rusten.
-
Afwerking:
-
Serveer de risotto in diepe borden en leg er de gebakken groenteblokjes in het midden op.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g ongeschilde courgette in stukjes. 2 Kook de stukjes courgette en 25 g risottorijst 15 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de wortelen in schijfjes. Kook ze 7 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper intussen de ui fijn.
-
Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm.
-
Rist de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Mix de wortelen en 1 dl hete bouillon tot een puree.
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot. Voeg de ui toe en bak 3 min.
-
Voeg de wortelpuree toe en verwarm 1 min.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Kruid met de tijm. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en roerbak de aubergine- en courgetteblokjes 7 min. bruin en beetgaar op een hoog vuur. Kruid met de oregano, peper en zout.
-
Roer net voor het serveren de koffiemelk en de geraspte kaas onder de risotto. Kruid met peper en zout en laat nog 2 min. rusten.
-
Afwerking:
-
Serveer de risotto in diepe borden en leg er de gebakken groenteblokjes in het midden op.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g ongeschilde courgette in stukjes. 2 Kook de stukjes courgette en 25 g risottorijst 15 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje