Wortelsalade met ananas en pistachenoten
Wortelsalade met ananas en pistachenoten

Wortelsalade met ananas en pistachenoten

15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kj
Energie 157 kcal
Vet 6.5 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 18.8 g
Suiker 16.7 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 3.5 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Hak de pistachenoten grof. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij in kleine blokjes. Snij de selder in dunne plakjes en de lente-uitjes en het bieslook in dunne ringetjes. Pers de citroen.

  3. Doe de geraspte wortelen in een serveerschaal en meng er de ananas, de selder, de lente-ui, de rozijnen en de pistachenoten onder.

  4. Maak de dressing: meng de Griekse yoghurt met de honing, de mayonaise, de helft van het bieslook en 1 à 2 el citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Meng de dressing onder de wortelsalade en werk af met de rest van het bieslook.

Tip
Tip

Je kan de salade en de dressing op voorhand klaarmaken, maar meng de dressing niet meteen onder de groenten. Doe dat zo’n 30 min. voor je de salade serveert en zet dan afgedekt koel weg.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Hak de pistachenoten grof. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij in kleine blokjes. Snij de selder in dunne plakjes en de lente-uitjes en het bieslook in dunne ringetjes. Pers de citroen.

  3. Doe de geraspte wortelen in een serveerschaal en meng er de ananas, de selder, de lente-ui, de rozijnen en de pistachenoten onder.

  4. Maak de dressing: meng de Griekse yoghurt met de honing, de mayonaise, de helft van het bieslook en 1 à 2 el citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Meng de dressing onder de wortelsalade en werk af met de rest van het bieslook.

Tip
Tip

Je kan de salade en de dressing op voorhand klaarmaken, maar meng de dressing niet meteen onder de groenten. Doe dat zo’n 30 min. voor je de salade serveert en zet dan afgedekt koel weg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kj
Energie 157 kcal
Vet 6.5 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 18.8 g
Suiker 16.7 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 3.5 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal