- Bewaar

- Bewaar
Wortelsalade met ananas en pistachenoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
15 min.
-
Hak de pistachenoten grof. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij in kleine blokjes. Snij de selder in dunne plakjes en de lente-uitjes en het bieslook in dunne ringetjes. Pers de citroen.
-
Doe de geraspte wortelen in een serveerschaal en meng er de ananas, de selder, de lente-ui, de rozijnen en de pistachenoten onder.
-
Maak de dressing: meng de Griekse yoghurt met de honing, de mayonaise, de helft van het bieslook en 1 à 2 el citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de dressing onder de wortelsalade en werk af met de rest van het bieslook.
Tip
Je kan de salade en de dressing op voorhand klaarmaken, maar meng de dressing niet meteen onder de groenten. Doe dat zo’n 30 min. voor je de salade serveert en zet dan afgedekt koel weg.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
15 min.
-
Hak de pistachenoten grof. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij in kleine blokjes. Snij de selder in dunne plakjes en de lente-uitjes en het bieslook in dunne ringetjes. Pers de citroen.
-
Doe de geraspte wortelen in een serveerschaal en meng er de ananas, de selder, de lente-ui, de rozijnen en de pistachenoten onder.
-
Maak de dressing: meng de Griekse yoghurt met de honing, de mayonaise, de helft van het bieslook en 1 à 2 el citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de dressing onder de wortelsalade en werk af met de rest van het bieslook.
Tip
Je kan de salade en de dressing op voorhand klaarmaken, maar meng de dressing niet meteen onder de groenten. Doe dat zo’n 30 min. voor je de salade serveert en zet dan afgedekt koel weg.