Wortelsoep met room en honing (glutenvrij)
Wortelsoep met room en honing (glutenvrij)

Wortelsoep met room en honing (glutenvrij)

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 246 kcal
Vet 18.5 g
Koolhydraat 17.3 g
Eiwit 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de wortelen in stukjes.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui kort. Voeg de stukjes wortel toe en roer goed.

  9. Overgiet met de groentebouillon en laat 30 min. zachtjes koken. Mix de soep heel fijn. Leng eventueel aan met wat extra bouillon.

  10. Voeg de lichte room en de vloeibare honing toe, meng goed en zet nog 2 à 3 min. op het vuur (laat niet meer koken).

  11. Breng op smaak met het citroensap, zout en versgemalen zwarte peper.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de fijngehakte peterselie en serveer met glutenvrije keizersbroodjes (diepvries).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de wortelen in stukjes.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui kort. Voeg de stukjes wortel toe en roer goed.

  9. Overgiet met de groentebouillon en laat 30 min. zachtjes koken. Mix de soep heel fijn. Leng eventueel aan met wat extra bouillon.

  10. Voeg de lichte room en de vloeibare honing toe, meng goed en zet nog 2 à 3 min. op het vuur (laat niet meer koken).

  11. Breng op smaak met het citroensap, zout en versgemalen zwarte peper.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de fijngehakte peterselie en serveer met glutenvrije keizersbroodjes (diepvries).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 246 kcal
Vet 18.5 g
Koolhydraat 17.3 g
Eiwit 2.5 g

Bekijk het recept digitaal