Wortelstamppot met erwtjes en boomstammetjes
Wortelstamppot met erwtjes en boomstammetjes

Wortelstamppot met erwtjes en boomstammetjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 774 kcal
Vet 35 g
Verzadigd vet 18.7 g
Koolhydraat 68.1 g
Suiker 18 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 40.5 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding (15 min.)
  2. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in stukken.

  3. Snij de uien in ringen.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen en de wortelen gaar gedurende 20 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 8 min. de erwtjes toe.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan met anti-aanbaklaag en bak de boomstammetjes langs alle kanten goudbruin. Leg ze in een ovenschotel en plaats ze nog zo'n 10 à 12 min. in de oven.

  8. Smelt in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. boter en bak de ui gedurende 5 min., roer regelmatig om. Bestrooi de ui met bloem en laat nog 2 min. bakken. Verkruimel er de vleesbouillon over en giet er 2 dl water bij, meng goed en laat sudderen.

  9. Stamp de aardappelen en de groenten fijn met de pureerstaaf. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de melk en 1 eetl. boter onder.

  10. Afwerking:
  11. Schep de puree op bord, schep er wat uiensaus op en serveer met de boomstammetjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding (15 min.)
  2. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in stukken.

  3. Snij de uien in ringen.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen en de wortelen gaar gedurende 20 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 8 min. de erwtjes toe.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan met anti-aanbaklaag en bak de boomstammetjes langs alle kanten goudbruin. Leg ze in een ovenschotel en plaats ze nog zo'n 10 à 12 min. in de oven.

  8. Smelt in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. boter en bak de ui gedurende 5 min., roer regelmatig om. Bestrooi de ui met bloem en laat nog 2 min. bakken. Verkruimel er de vleesbouillon over en giet er 2 dl water bij, meng goed en laat sudderen.

  9. Stamp de aardappelen en de groenten fijn met de pureerstaaf. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de melk en 1 eetl. boter onder.

  10. Afwerking:
  11. Schep de puree op bord, schep er wat uiensaus op en serveer met de boomstammetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 774 kcal
Vet 35 g
Verzadigd vet 18.7 g
Koolhydraat 68.1 g
Suiker 18 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 40.5 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Triple Blond Abdijbier Wijn Nos Terroirs Bio A.O.P. Vacqueyras

Bekijk het recept digitaal