- Bewaar

- Bewaar
Wortelstamppot met erwtjes en boomstammetjes
Onze drankensuggesties
Bier Postel Triple Blond Abdijbier Wijn Nos Terroirs Bio A.O.P. Vacqueyras
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding (15 min.)
-
Schil de aardappelen en de wortelen en snij in stukken.
-
Snij de uien in ringen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de wortelen gaar gedurende 20 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 8 min. de erwtjes toe.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met anti-aanbaklaag en bak de boomstammetjes langs alle kanten goudbruin. Leg ze in een ovenschotel en plaats ze nog zo'n 10 à 12 min. in de oven.
-
Smelt in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. boter en bak de ui gedurende 5 min., roer regelmatig om. Bestrooi de ui met bloem en laat nog 2 min. bakken. Verkruimel er de vleesbouillon over en giet er 2 dl water bij, meng goed en laat sudderen.
-
Stamp de aardappelen en de groenten fijn met de pureerstaaf. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de melk en 1 eetl. boter onder.
-
Afwerking:
-
Schep de puree op bord, schep er wat uiensaus op en serveer met de boomstammetjes.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Triple Blond Abdijbier Wijn Nos Terroirs Bio A.O.P. Vacqueyras
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding (15 min.)
-
Schil de aardappelen en de wortelen en snij in stukken.
-
Snij de uien in ringen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de wortelen gaar gedurende 20 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 8 min. de erwtjes toe.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met anti-aanbaklaag en bak de boomstammetjes langs alle kanten goudbruin. Leg ze in een ovenschotel en plaats ze nog zo'n 10 à 12 min. in de oven.
-
Smelt in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. boter en bak de ui gedurende 5 min., roer regelmatig om. Bestrooi de ui met bloem en laat nog 2 min. bakken. Verkruimel er de vleesbouillon over en giet er 2 dl water bij, meng goed en laat sudderen.
-
Stamp de aardappelen en de groenten fijn met de pureerstaaf. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de melk en 1 eetl. boter onder.
-
Afwerking:
-
Schep de puree op bord, schep er wat uiensaus op en serveer met de boomstammetjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Triple Blond Abdijbier Wijn Nos Terroirs Bio A.O.P. Vacqueyras