Wortelstoofpotje met groenteballetjes
Wortelstoofpotje met groenteballetjes

Wortelstoofpotje met groenteballetjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 37.3 g
Eiwit 19.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in grote stukken.

  5. Snij de selder in dunne boogjes.

  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Hak de koriander grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de selder en de tijm glazig.

  10. Voeg de diepgevroren wortel en prei, en de zoete aardappel toe.

  11. Overgiet met de bouillon en laat 25 min. afgedekt sudderen.

  12. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren groenteballetjes.

  13. Meng de gebakken groenteballetjes en de uitgelekte witte bonen met de groenten, en verwarm nog even. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de grofgehakte koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in grote stukken.

  5. Snij de selder in dunne boogjes.

  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Hak de koriander grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de selder en de tijm glazig.

  10. Voeg de diepgevroren wortel en prei, en de zoete aardappel toe.

  11. Overgiet met de bouillon en laat 25 min. afgedekt sudderen.

  12. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren groenteballetjes.

  13. Meng de gebakken groenteballetjes en de uitgelekte witte bonen met de groenten, en verwarm nog even. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de grofgehakte koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 37.3 g
Eiwit 19.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Primus pilsbier Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Umbria - Italië

Bekijk het recept digitaal