Worteltjes en erwtjes
Worteltjes en erwtjes

Worteltjes en erwtjes

15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 119 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 15.2 g
Eiwit 6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in schijfjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.

  6. Voeg de wortelschijfjes en de erwtjes toe en roer gedurende 1 min. Breng op smaak met het kruidentuiltje, peper en zout.

  7. Overgiet met 1 dl water, dek af en laat verder sudderen tot de groenten gaar zijn (± 8 min).

  8. Afwerking:
  9. Serveer met varkensgebraad, worst of steak.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in schijfjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.

  6. Voeg de wortelschijfjes en de erwtjes toe en roer gedurende 1 min. Breng op smaak met het kruidentuiltje, peper en zout.

  7. Overgiet met 1 dl water, dek af en laat verder sudderen tot de groenten gaar zijn (± 8 min).

  8. Afwerking:
  9. Serveer met varkensgebraad, worst of steak.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 119 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 15.2 g
Eiwit 6 g

Meer recepten?

Bekijk het recept digitaal