Wraps van Zorba De Griek met gegrilde halloumi
Wraps van Zorba De Griek met gegrilde halloumi

Wraps van Zorba De Griek met gegrilde halloumi

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 36.2 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraat 27.6 g
Suiker 4.9 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 20.5 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (15 min.)
  3. Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de avocado in 2 te snijden. Daarna mag jij er de grote pit uithalen. Je hoeft een avocado niet te schillen, je kan het vruchtvlees er gewoon uithalen met een lepel. Prak het vruchtvlees fijn met een vork en meng met de Griekse yoghurt.

  4. Pers het knoflook met een knoflookpers en voeg toe aan de avocado. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.

  5. Snij de halloumi in 8 gelijke sneetjes en bestrijk met de olijfolie. Bestrooi met de oregano.

  6. Snij ook de tomaten en de halve komkommer in fijne schijfjes.

  7. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  8. Het barbecueën laten we aan je hulpkok over: bak de sneetjes halloumi 2 min. aan elke kant op de barbecue en verwarm de wraps op het rooster.

  9. Afwerking:
  10. Besmeer de tortilla's met de helft van de avocadosaus. Voeg de rucola en de schijfjes komkommer en tomaat toe. Leg 2 sneetjes halloumi op elke wrap en rol strak op. Snij de wraps in 2 en rol ze in een servet.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (15 min.)
  3. Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de avocado in 2 te snijden. Daarna mag jij er de grote pit uithalen. Je hoeft een avocado niet te schillen, je kan het vruchtvlees er gewoon uithalen met een lepel. Prak het vruchtvlees fijn met een vork en meng met de Griekse yoghurt.

  4. Pers het knoflook met een knoflookpers en voeg toe aan de avocado. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.

  5. Snij de halloumi in 8 gelijke sneetjes en bestrijk met de olijfolie. Bestrooi met de oregano.

  6. Snij ook de tomaten en de halve komkommer in fijne schijfjes.

  7. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  8. Het barbecueën laten we aan je hulpkok over: bak de sneetjes halloumi 2 min. aan elke kant op de barbecue en verwarm de wraps op het rooster.

  9. Afwerking:
  10. Besmeer de tortilla's met de helft van de avocadosaus. Voeg de rucola en de schijfjes komkommer en tomaat toe. Leg 2 sneetjes halloumi op elke wrap en rol strak op. Snij de wraps in 2 en rol ze in een servet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 36.2 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraat 27.6 g
Suiker 4.9 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 20.5 g
Zout 2.3 g

Bekijk het recept digitaal