- Bewaar

- Bewaar
Zachte chocoladetaart met sinaasappelstroop
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Hou 1 kl boter apart en smelt de rest van de boter samen met de in stukjes gebroken chocolade in een steelpannetje op een matig vuur. Roer goed.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers samen met 100 g suiker tot een witte vaste massa. Klop de eiwitten stijf.
-
Roer de gesmolten chocolade onder de eidooiers en meng er voorzichtig het eiwit onder met een spatel.
-
Vet een cakevorm in met 1 kl boter en schep er het deeg in. Plaats ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Spoel ondertussen 1 sinaasappel onder heet water. Rasp de schil van 1 sinaasappelhelft (niet het wit). Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.
-
Breng het sap van de sinaasappelen en 2 el suiker aan de kook en voeg er de sinaasappelzeste aan toe. Laat op het vuur staan tot het mengsel stroperig wordt. Neem van het vuur en roer er de partjes onder.
-
Snij de chocoladetaart in porties en verdeel over de borden. Werk af met de stroop en enkele partjes sinaasappel.
Heel lekker met aardbeien en slagroom. Klop 1,5 dl room (min. 30 % V.G.) op met 1 eetl. bloemsuiker. Snij de aardbeien in 4 partjes. Schep 1 eetl. slagroom op elke taartpunt en verdeel er de aardbeien over. Of kies voor ander fruit zoals blauwe bessen, frambozen of braambessen. Werk af met bloemsuiker of wittechocoladeschilfers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Hou 1 kl boter apart en smelt de rest van de boter samen met de in stukjes gebroken chocolade in een steelpannetje op een matig vuur. Roer goed.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers samen met 100 g suiker tot een witte vaste massa. Klop de eiwitten stijf.
-
Roer de gesmolten chocolade onder de eidooiers en meng er voorzichtig het eiwit onder met een spatel.
-
Vet een cakevorm in met 1 kl boter en schep er het deeg in. Plaats ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Spoel ondertussen 1 sinaasappel onder heet water. Rasp de schil van 1 sinaasappelhelft (niet het wit). Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.
-
Breng het sap van de sinaasappelen en 2 el suiker aan de kook en voeg er de sinaasappelzeste aan toe. Laat op het vuur staan tot het mengsel stroperig wordt. Neem van het vuur en roer er de partjes onder.
-
Snij de chocoladetaart in porties en verdeel over de borden. Werk af met de stroop en enkele partjes sinaasappel.
Heel lekker met aardbeien en slagroom. Klop 1,5 dl room (min. 30 % V.G.) op met 1 eetl. bloemsuiker. Snij de aardbeien in 4 partjes. Schep 1 eetl. slagroom op elke taartpunt en verdeel er de aardbeien over. Of kies voor ander fruit zoals blauwe bessen, frambozen of braambessen. Werk af met bloemsuiker of wittechocoladeschilfers.