Zalm met basilicumkorstje en ovengebakken kerstomaten
Zalm met basilicumkorstje en ovengebakken kerstomaten

Zalm met basilicumkorstje en ovengebakken kerstomaten

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1305 kcal
Vet 81.5 g
Koolhydraat 87.1 g
Eiwit 55.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Rasp de schil van de citroenen en pers 1 citroen. Meng het sap met de zeste, de helft van de olijfolie en het paprikapoeder. Pers 1 teentje knoflook en voeg toe. Kruid met peper en zout.

  5. Hak het basilicum en de sjalotten fijn. Rasp de pecorino. Mix het basilicum, de sjalotten, 2 teentjes knoflook, de pecorino, de pijnboompitten, het paneermeel, de olijfolie en de cayennepeper. Kruid met peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de zalmsteaks in een ovenschaal. Besmeer met de basilicumpesto en druk goed aan. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven tot de vis een mooi korstje heeft.

  9. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en leg er de rozemarijntakjes tussen. Bak 25 min. mee in de oven.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de citroenolie.

  11. Hak de dille grof.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tagliatelle over de borden en leg er de zalmsteaks bovenop. Schep er de geroosterde kerstomaten rond en bestrooi met de grofgehakte dille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Rasp de schil van de citroenen en pers 1 citroen. Meng het sap met de zeste, de helft van de olijfolie en het paprikapoeder. Pers 1 teentje knoflook en voeg toe. Kruid met peper en zout.

  5. Hak het basilicum en de sjalotten fijn. Rasp de pecorino. Mix het basilicum, de sjalotten, 2 teentjes knoflook, de pecorino, de pijnboompitten, het paneermeel, de olijfolie en de cayennepeper. Kruid met peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de zalmsteaks in een ovenschaal. Besmeer met de basilicumpesto en druk goed aan. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven tot de vis een mooi korstje heeft.

  9. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en leg er de rozemarijntakjes tussen. Bak 25 min. mee in de oven.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de citroenolie.

  11. Hak de dille grof.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tagliatelle over de borden en leg er de zalmsteaks bovenop. Schep er de geroosterde kerstomaten rond en bestrooi met de grofgehakte dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1305 kcal
Vet 81.5 g
Koolhydraat 87.1 g
Eiwit 55.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres - Chili Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal