- Bewaar

- Bewaar
Zalm met basilicumkorstje en ovengebakken kerstomaten
Onze drankensuggesties
Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres - Chili Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Rasp de schil van de citroenen en pers 1 citroen. Meng het sap met de zeste, de helft van de olijfolie en het paprikapoeder. Pers 1 teentje knoflook en voeg toe. Kruid met peper en zout.
-
Hak het basilicum en de sjalotten fijn. Rasp de pecorino. Mix het basilicum, de sjalotten, 2 teentjes knoflook, de pecorino, de pijnboompitten, het paneermeel, de olijfolie en de cayennepeper. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de zalmsteaks in een ovenschaal. Besmeer met de basilicumpesto en druk goed aan. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven tot de vis een mooi korstje heeft.
-
Doe de kerstomaten in een ovenschaal en leg er de rozemarijntakjes tussen. Bak 25 min. mee in de oven.
-
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de citroenolie.
-
Hak de dille grof.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tagliatelle over de borden en leg er de zalmsteaks bovenop. Schep er de geroosterde kerstomaten rond en bestrooi met de grofgehakte dille.
Onze drankensuggesties
Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres - Chili Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Rasp de schil van de citroenen en pers 1 citroen. Meng het sap met de zeste, de helft van de olijfolie en het paprikapoeder. Pers 1 teentje knoflook en voeg toe. Kruid met peper en zout.
-
Hak het basilicum en de sjalotten fijn. Rasp de pecorino. Mix het basilicum, de sjalotten, 2 teentjes knoflook, de pecorino, de pijnboompitten, het paneermeel, de olijfolie en de cayennepeper. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de zalmsteaks in een ovenschaal. Besmeer met de basilicumpesto en druk goed aan. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven tot de vis een mooi korstje heeft.
-
Doe de kerstomaten in een ovenschaal en leg er de rozemarijntakjes tussen. Bak 25 min. mee in de oven.
-
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de citroenolie.
-
Hak de dille grof.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tagliatelle over de borden en leg er de zalmsteaks bovenop. Schep er de geroosterde kerstomaten rond en bestrooi met de grofgehakte dille.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres - Chili Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux