- Bewaar

- Bewaar
Zalm met erwtjes en munt
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Domaine Boyar | Chardonnay | Bulgarije
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Kook de erwten 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water en giet af. Spoel onder koud stromend water.
-
Snipper de lente-uitjes en de munt fijn.
-
Verwijder de grove stelen van de waterkers.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken zalm ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Doe ondertussen het tarwegriesmeel in een grote kom en overgiet met de kippenbouillon. Laat ± 7 min. zwellen. Maak los met een vork en breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, het sap van 1 citroen, peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde lente-uitjes 1 à 2 min. Voeg de erwtjes toe en roer er de fijngesnipperde munt onder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Haal de zalm uit de pan en hou warm. Blus de pan met de rest van het citroensap en schraap de braadresten los.
-
Roer de waterkers en de notenmix onder het tarwegriesmeel.
-
Afwerking:
-
Leg een stuk zalm op elk bord en verdeel er de erwtjes naast. Lepel er wat saus rond en geef er de couscous bij.
Voor verse vis De bereiding blijft dezelfde als u verse zalmhaasjes gebruikt.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Domaine Boyar | Chardonnay | Bulgarije
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Kook de erwten 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water en giet af. Spoel onder koud stromend water.
-
Snipper de lente-uitjes en de munt fijn.
-
Verwijder de grove stelen van de waterkers.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken zalm ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Doe ondertussen het tarwegriesmeel in een grote kom en overgiet met de kippenbouillon. Laat ± 7 min. zwellen. Maak los met een vork en breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, het sap van 1 citroen, peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde lente-uitjes 1 à 2 min. Voeg de erwtjes toe en roer er de fijngesnipperde munt onder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Haal de zalm uit de pan en hou warm. Blus de pan met de rest van het citroensap en schraap de braadresten los.
-
Roer de waterkers en de notenmix onder het tarwegriesmeel.
-
Afwerking:
-
Leg een stuk zalm op elk bord en verdeel er de erwtjes naast. Lepel er wat saus rond en geef er de couscous bij.
Voor verse vis De bereiding blijft dezelfde als u verse zalmhaasjes gebruikt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Domaine Boyar | Chardonnay | Bulgarije