Zalm met frisse groenten en kruidensaus
Zalm met frisse groenten en kruidensaus

Zalm met frisse groenten en kruidensaus

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 703 kcal
Vet 57.1 g
Koolhydraat 13.7 g
Eiwit 33.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De zalm
  3. Breng 1 L water aan de kook in een grote pan, samen met 2,5 dl witte wijn, de diepgevroren soepgroenten en de halve citroen. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Laat 5 min. doorkoken. (1)

  4. Voeg de zalm toe en laat gedurende 5 min. op een zacht vuur sudderen.

  5. Zet de pan afgedekt weg op een koele plaats. Zo wordt de vis verder gaar, terwijl hij zijn sap behoudt.

  6. Het groentemengsel
  7. Kook de diepgevroren boontjes in wat lichtgezouten water gaar in ± 5 min. Dek de pan niet af, zo blijven ze mooi groen. Giet af en spoel onder stromend koud water. Dep de boontjes droog en snij ze in stukjes van ± 3 cm.

  8. Pel de tomaten (leg ze eerst 10 tellen in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  9. Snij de halve komkommer (ongeschild) in de lengte in twee. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  10. Snipper de sjalot.

  11. Breng de dragonazijn, 2 afgestreken eetl. suiker en de helft van de sjalot aan de kook. Laat op een hevig vuur inkoken tot er bijna niets overblijft. Voeg de fijngesneden groenten toe. Roer om en laat heel even koken. Zet koel weg.

  12. De saus
  13. Meng de gesnipperde tuinkruiden met de andere helft van de sjalot. Meng de mayonaise met de room, de yoghurt en de helft van de kruiden tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. (De dag zelf)

  16. Verdeel over elk bord wat saus en strijk die open. Laat de zalm goed uitlekken en schik hem op de saus. Schik de groenten naast de zalm, met behulp van 2 eetlepels: schep wat groenten op met de ene lepel en maak er met de andere lepel een eivorm van. U kunt zo 'groente-eitjes' vormen. Bestrooi de zalm met de rest van de tuinkruiden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De zalm
  3. Breng 1 L water aan de kook in een grote pan, samen met 2,5 dl witte wijn, de diepgevroren soepgroenten en de halve citroen. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Laat 5 min. doorkoken. (1)

  4. Voeg de zalm toe en laat gedurende 5 min. op een zacht vuur sudderen.

  5. Zet de pan afgedekt weg op een koele plaats. Zo wordt de vis verder gaar, terwijl hij zijn sap behoudt.

  6. Het groentemengsel
  7. Kook de diepgevroren boontjes in wat lichtgezouten water gaar in ± 5 min. Dek de pan niet af, zo blijven ze mooi groen. Giet af en spoel onder stromend koud water. Dep de boontjes droog en snij ze in stukjes van ± 3 cm.

  8. Pel de tomaten (leg ze eerst 10 tellen in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  9. Snij de halve komkommer (ongeschild) in de lengte in twee. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  10. Snipper de sjalot.

  11. Breng de dragonazijn, 2 afgestreken eetl. suiker en de helft van de sjalot aan de kook. Laat op een hevig vuur inkoken tot er bijna niets overblijft. Voeg de fijngesneden groenten toe. Roer om en laat heel even koken. Zet koel weg.

  12. De saus
  13. Meng de gesnipperde tuinkruiden met de andere helft van de sjalot. Meng de mayonaise met de room, de yoghurt en de helft van de kruiden tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. (De dag zelf)

  16. Verdeel over elk bord wat saus en strijk die open. Laat de zalm goed uitlekken en schik hem op de saus. Schik de groenten naast de zalm, met behulp van 2 eetlepels: schep wat groenten op met de ene lepel en maak er met de andere lepel een eivorm van. U kunt zo 'groente-eitjes' vormen. Bestrooi de zalm met de rest van de tuinkruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 703 kcal
Vet 57.1 g
Koolhydraat 13.7 g
Eiwit 33.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vina Tarapaca Sauvignon Blanc Chili Wijn Manoir du Fort A.C. Sancerre

Bekijk het recept digitaal